Bog te nosi kad ne možeš dalje

Bog te nosi kad ne možeš dalje

Bog te nosi kad ne možeš dalje. On ti je blizu onda kada je najteže. Svojom moćnom rukom te podupire i ne dopušta da propadneš.

Činjenica je da živimo u nesavršenom, slomljenom svijetu, a pravedni i nepravedni, dobri i zli, trpe posljedice života na starom planetu Zemlji. Jedan od najtežih zadataka s kojim ćemo se suočiti je držanje onoga što znamo da je istina kad nam naše emocije kažu da jednostavno nije tako.

Jeste li ikad odvojili vrijeme da primijetite neke slike koje Bog daje u Bibliji koje prikazuju Njegovu brigu za vas, poput oca koji nosi svog sina, pastira koji diže janje na ramena i nosi ga preko potoka ili orla koji bdi nad gnijezdom svojih mladih?

VIDI OVO: Ne možete se nositi sa svojom boli? Bog vam može pomoći!

Bog je uvijek bio uz svoj narod

Kako se Mojsije bližio kraju svog života, znao je da mora pripremiti Božji narod za ono što je pred njima. Podsjetio ih je na vrijeme kad je poslao dvanaest špijuna u zemlju i oni su se vratili s izvješćem: “Zemlja koju nam daje Jahve, Bog naš, dobra je”. Ali narod se pobunio protiv Boga i nije htio ići tamo. Rekli su: “Kamo da idemo? Naša su braća ubila u nama srčanost kad rekoše: Narod je i veći i jači nego mi; gradovi su veliki, i zidine im sežu do nebesa.” (Ponovljeni zakon 1, 28)

Obeshrabrenje je nešto najgore što možemo doživjeti. Ali Mojsije je rekao: “Ne plašite se; ne bojte ih se.” Podsjetio ih je da je u pustinji Bog bio njihova snaga. Rekao im je:

“Vidio si i u pustinji, gdje te Jahve, Bog tvoj, cijeloga puta što ste ga prevalili dok ste stigli do ovoga mjesta, nosio kao što čovjek nosi svoga sinčića” (Ponovljeni zakon 1, 31).

Jesu li ljudi u to vrijeme shvatili da ih Bog vodi, podupire, čak i nosi u najtežim trenucima? Nikako. Žalili su se. Htjeli su se vratiti u Egipat. Ali Mojsije kaže: “Ne, Bog vas je nosio cijelo vrijeme, čak i kad to niste znali ili osjećali.”

Bog te nosi kad ne možeš dalje

Spasi narod svoj i blagoslovi svoju baštinu, pasi ih i nosi ih dovijeka! (Psalam 28, 9)

Ovaj redak u Psalmu 28. govori o Bogu kao pastiru koji nosi ovcu, a psalmist to primjenjuje na nas u vremenima kada smo previše slabi i previše obeshrabreni da bismo nastavili dalje. Sjećate li se lijepe priče o otiscima stopala i onoga koji Boga pita kako je mogao hodati s njim kad je postojao samo jedan otisak stopala? Bog je odgovorio: “Kad si bio slab, nosio sam te u naručju.”

Poput orla što bdi nad gnijezdom, nad svojim orlićima lebdeći, tako on krila širi, uzima ga, pa ga na svojim nosi perima. (Ponovljeni zakon 32, 11)

VIDI OVO: Danas budite hrabri: Bog prolazi s vama kroz sve

“Ah”, možda ćete reći, “to su samo slike. Kako znam da Bog hoda sa mnom kroz mračni sat?”

Sjetite se Njegovih obećanja! Bog ih se drži, jer On nikada ne laže. Sjetite se da je Isus obećao: “Nikada te neću napustiti niti ostaviti” (Hebrejima 13, 5). Još je rekao: “Evo, ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta” (Matej 28, 20). Te slike oca, pastira, orla namijenjene su našem ohrabrenju.

Jednog dana ćeš se osvrnuti i ugledati Njegovu ruku kad ništa ne osjetiš i znat ćeš da je zaista hodao s tobom kroz mračni sat i tamnu dolinu. Dotad, nije važno što sve ne razumiješ; važno je da Mu i dalje vjeruješ!