Bog može odgovoriti na naše molitve, On ima svoje vrijeme

Trebamo vjerovati da Bog može odgovoriti na naše molitve. On ima Svoje vrijeme. Tako da se ne trebate osjećati kao da vas je iznevjerio ili napustio. Nastavite se moliti. 

„I ja vama kažem: Ištite i dat će vam se! Tražite i naći ćete! Kucajte i otvorit će vam se!“ (Luka 11,9). 

Evangelizator i pastor iz 19. stoljeća George Mueller brinuo se za tisuće siročadi u Engleskoj te je poznat kao veliki čovjek vjere. Odlučio je moliti se za 5 osobnih prijatelja koji još nisu poznavali Gospodina, a tek je nakon pet godina molitve jedan od tih prijatelja prigrlio vjeru. 

Nakon još pet godina, još je dvoje njih postalo kršćani. A nakon 25 godina četvrti je došao Kristu. Dok nije preminuo Mueller se molio za zadnju osobu koja još nije vjerovala. I taj je prijatelj u konačnici upoznao Gospodina nakon Muellerove smrti. Ukupno je George Mueller molio za svojih pet prijatelja više od 50 godina. 

Ponekad se molimo za nešto što se zaista čini kao volja Božja, ali Gospodin nam to ne daje kada mi tražimo. Kada se ništa ne dogodi, onda mislimo da nas je Bog napustio. Želimo znati što je pošlo po krivu. 

No Isus bi rekao: „Držite se. Nastaviti se moliti, nastavite tražiti i nastavite kucati. Nemojte odustati. Dajte sve od sebe. Budite uporni.“ 

VIDI OVO: Zašto nikada ne trebate odustati od molitve?

Isus je ispričao priču o muškarcu koji je kucao na vrata svog susjeda kasno po noći dok u konačnici nije dobio odgovor. Rekao je: „Kažem vam: ako i ne ustane da mu dadne zato što mu je prijatelj, ustat će i dati mu što god treba zbog njegove bezočnosti.« »I ja vama kažem: Ištite i dat će vam se! Tražite i naći ćete! Kucajte i otvorit će vam se! Doista, tko god ište, prima; i tko traži, nalazi; i onomu tko kuca, otvorit će se.«“ (Luka 11,8-9). 

I mi se isto trebamo moliti. I trebamo se nastaviti moliti. 

Ponekad smo iznenađeni kada Bog odgovori na naše molitve, zar ne? Molimo se i molimo i kada Bog odgovori na naše molitve, mi kažemo: „Ne mogu vjerovati!“ 

No trebamo vjerovati da Bog može odgovoriti na naše molitve. On ima Svoje vrijeme. Tako da se ne trebate osjećati kao da vas je iznevjerio ili napustio. Nastavite se moliti. 

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Harvest.org

NAJNOVIJE!