NaslovnicaPoučne pričeBog nas iznenadi kada najmanje očekujemo: Ova priča će vas u to...

Bog nas iznenadi kada najmanje očekujemo: Ova priča će vas u to uvjeriti

Bog nas često iznenadi onda kada najmanje očekujemo. Ova poučna priča to potvrđuje!

U malom dalmatinskom selu živjela je obitelj sa šestero djece. Samo je otac radio i bili su siromašni, ali uvijek su bili zajedno i nisu bili nezadovoljni. Mještani sela su znali da su to dobri ljudi, iako im život nije bio nimalo lak.

Jednog hladnog zimskog jutra, njihova trošna kuća je bila oštećena olujom, a sva su sredstva za grijanje bila potrošena. Bili su prehlađeni, gladni i nisu imali pojma kako će preživjeti.

No, upravo tada se dogodilo nešto iznenađujuće. Jedan čovjek naišao je na njihovu kućicu i pokucao na vrata. Otac je otvorio vrata i ugledao propovjednika iz susjednog sela.

“Došao sam kako bih vam pomogao”, rekao je čovjek. “Danima se molim i Bog me poslao u vaše selo. Bog vas čuje u vašoj nevolji i želi vam pružiti ruku pomoći.”

Obitelj je bila iznenađena i zahvalna što su imali takvu neočekivanu podršku. Čovjeku su pokazali oštećenu kuću i ispričali mu koliko im je teško živjeli. Bez oklijevanja, propovjednik je nazvao brata koji ima građevinsku firmu. Došli su za dva sata i svojim vještim rukama popravljali krov, obnovili stari dimnjak i donijeli novu peć za grijanje.

Ali to nije bilo sve. Propovjednik je iz torbe izvukao puno hrane i darove za svu djecu. Svaka vrećica je bila prepuna hrane i slatkiša. Obitelj je bila zapanjena i radosna. Nisu mogli vjerovati koliko se njihov život promijenio u trenutku.

PROČITAJTE: Kada ti se čini da se ništa ne događa, sjeti se da Bog radi iza kulisa

“Ovo je dar od Boga”, rekao je otac. “Njegova ljubav i briga su neiscrpni. Doista, Bog nas iznenadi kada najmanje očekujemo.”

Kako su dani prolazili, obitelj je naučila vrijedne lekcije o zahvalnosti, nesebičnosti i vjeri. Shvatili su da su darovi koje su primili samo podsjetnik da su voljeni i da Bog čuje, vidi i sve zna.

Život s Bogom nije dosadan, nego je, naprotiv, prepun iznenađenja! Istina je da iznenađenja mogu biti više ili manje ugodna; mogu nam odgovarati više ili manje. No, ne dajmo se obeshrabriti i dopustimo se iznenaditi!

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare