Bog je naše skrovište usred svake nevolje

Bog je naše skrovište. Usred bilo kakve nevolje, On se ne udaljava od nas. Brine za naš život i pomaže da dođemo do cilja.

Dobar je Gospod, zaštita u dan tjeskobe. Poznaje one koji se skrivaju kod njega. (Nahum 1, 7)

Kao što ptica pruža utočište svojim mladima, Božja topla “krila” stvaraju pregradu između nas i nevolje. Nikakvo zlo ne može do nas doći ako Bog to ne dozvoli. Ako ne vjerujete u to, pročitajte Knjigu o Jobu i pogledajte kako je Sotona morao moliti Boga da bi mogao iskušati Joba.

Bog je naše skrovište

On čuva ono što mu je najdragocjenije. Vi i ja smo mu najdragocjeniji od svega stvorenog. Svojim anđelima zapovijeda da se brinu o nama. Ne znamo kako to funkcionira, ali oni su tu. Bog ne ostavlja svoje ljubljene na milost i nemilost zlu. Sigurni smo, jer je Bog naš spasitelj! Ne trebamo se bojati kaosa u svijetu.

Jer On će te izbaviti iz svake zamke. Nećeš se bojati strašila noćnoga ni strelice što leti danju, ni kuge što se šulja kroz tmine, ni pošasti što hara o podne (Psalam 91, 3-6)

Uzdaj se u Gospoda svim srcem! Na svoju razboritost ne oslanjaj se! Misli na njega na svim putovima svojim; i on će ti ravnati staze. (Izreke 3, 5-6)

Mi ljudi se brinemo da su stvari izvan kontrole; bojimo se da će se dogoditi nešto loše što vodi u još gore stanje; bojimo se neuspjeha. Ali Bog čuva naša leđa. Njegovo srce je za nas, a kad stvari pođu po zlu, On nam pomaže da sve normalno funkcionira.

Ništa ne može zaustaviti Njegov plan za naš život

Uvijek se moramo podsjetiti: Bog ima plan, a ja sam dio tog plana. Spasio me s razlogom i ima svrhu za mene.

Njegovo smo djelo, stvoreni u Kristu Isusu za dobra djela, koja Bog unaprijed pripravi da u njima živimo. (Efežanima 2, 10)

Kroz povijest, Bog je ostvario svoj plan i ništa nije uspjelo stati na put onome što je namjeravao učiniti. Isto je i kada je riječ o nama. Tako znamo biti uplašeni, misleći da će nešto poći po zlu ili da ćemo zabrljati stvari. Ali Bog je u svemu s nama. Njegovom oku ništa ne promiče. Njegova nas moćna desnica podupire.

“Uzdam se upravo u to da će onaj, koji je počeo dobro djelo u vama, dovršiti ga do dana Krista Isusa.” (Filipljanima 1, 6)

Bog će nas, usprkos ratovima, katastrofama, pandemijama, našim slabostima dovesti do cilja. Da, moramo dati sve od sebe. Moramo biti budni prema zlu. Ali možemo biti mirni: On neće dopustiti da pravednik propadne.

On kaže: “Zazvat će me, a ja ću ga uslišiti, s njim ću biti u nevolji, spasit ću ga i proslaviti.” (Psalam 91, 15)

PROČITAJTE JOŠ: