Bog nas izbavlja i čuva od svih vrsta zla

Bog nas izbavlja i čuva od svih vrsta zla

Sotona nas želi paralizirati strahom od svega što se događa oko nas, no uvijek se moramo podsjetiti da je Bog na svome prijestolju.

Bog zna borbe svoga naroda. Podsjeća na kroz svoju Riječ na Njegovu moć u prošlosti, ali također i na Njegovu sigurnu prisutnost u budućnosti.

Primjerice, Crveno more nije progutalo Božji narod dok su napuštali Egipat (Izlazak 14), a u Babilonu vatrena peć nije spalila tri Danielova prijatelja (Daniel 3). Bog je obećao: “Ti si moj” i “Bit ću s tobom.” To vrijedi i danas!

Obećanja u Božjoj Riječi

Božja Riječ ispunjena je obećanjima o Njegovoj zaštiti za svoju voljenu djecu. Primjerice, psalam 91 obećanje je zaštite za svakog vjernika.

Reci Jahvi: “Zaklone moj! Utvrdo moja!
Bože moj u koga se uzdam!”
Jer on će te osloboditi od zamke ptičarske,
od kuge pogubne.
Svojim će te krilima zaštititi
i pod njegova ćeš se krila skloniti:
Vjernost je njegova štit i obrana!
(Psalam 91, 2-4)

VIDI OVO: Ne bojmo se: Bog nas vodi i čuva od zla

Bilo da se radi o zaštiti od zaraznih bolesti, stravičnih nesreća ili neočekivanih napada, psalmist nas uvjerava da nas Gospodin čuva i izbavlja od svih vrsta zla – vidljivih i nevidljivih.

A kad znate da se svako obećanje zaštite odnosi na vas, možete živjeti u miru i nadi, a ne paralizirani strahom od nesigurnosti, katastrofa ili loših vijesti.

Hodajte s Bogom i On će vas čuvati

Odvojite vrijeme da ispunite svoje srce obećanjima iz psalma 91. Dok dopuštate da se Njegova Riječ ukorijeni i čuva vaše srce, Njegov će se mir usidriti u vaše srce, a strah će izgubiti na sebi. Ovo je jedan način na koji možete živjeti neustrašivo u Božjoj ljubavi i obećanjima za vas!

VIDI OVO: Reci svom problemu koliko je velik tvoj Bog

Molite se i izgovarajte obećanja iz psalma 91. Kad to činite, govorite Gospodinu da ste ovisni o Njemu i molite Ga da čuva vas i vašu obitelj.

Bog daje milost – svoju nezasluženu naklonost, blagoslov i zaštitu – onima koji priznaju svoju potrebu za Njim. Danas izrazite svoju ovisnost o Njemu i molite da vas popravlja, vodi i štiti. Bog je vjeran i milostiv i On će to doista učiniti.