Bog ne želi da se bojite. Želi da Mu vjerujete!

Bog ne želi da se bojite. Želi da Mu vjerujete!

Bog želi da vjerujete da vas nikada neće ostaviti u vrijeme bitke. On će vas izbaviti i bit ćete i više nego pobjednici.

“Ne boj ih se, jer sam ja s tobom da te izbavim, govori Gospod.” (Jeremija 1, 8)

Čega se bojati ako je Bog s nama? Strah je opasan za naš napredak na putu, jer nas čini da oklijevamo. Trebamo se bojati ponosa i bježati od neiskrenosti, kao što je to činio Daniel pred kraljem. Naš veliki Kapetan će imati hrabre vojnike.

Bog je s onima koji su s Njim; to je veliko ohrabrenje za njih! On nas nikad neće ostaviti u vrijeme bitke. Možda nam prijete? Zašto se bojati smrtnih ljudi? Možda ste u opasnosti da izgubite posao? Bog kojem služite će se pobrinuti za kruh i vodu Njegovih sluga; imajte samo povjerenja u Njega! Rugaju li vam se? Trpite iz ljubavi prema Gospodinu Isusu i radujte se što ste se udostojili toga.

PROČITAJTE: STRAH OD NEPOZNATOG: Kako vam Bog može pomoći?

Bog je sa svima koji mu iskreno, pravedno i sveto služe, da bi ih izbavio; i On će i vas izbaviti ako ste jedan od takvih.

Sjetite se kako je Daniel bio izbavljen iz jame s lavovima i ona tri mladića iz vatre. Naš slučaj nije baš tako težak kao njihov, a čak i da bude, Bog će vas izbaviti i bit ćete i više nego pobjednici. Vaš najveći neprijatelj je u vama samima. Kleknite i zatražite pomoć, i budite uvjereni kada ustanete da je Bog s vama!

Autor: Charles H. Spurgeon