NaslovnicaDuhovnostBog ne želi da se bojite: Želi da Mu vjerujete!

Bog ne želi da se bojite: Želi da Mu vjerujete!

Strah je opasan za vaš duhovni napredak. Bog ne želi da se bojite. Želi da Mu vjerujete! On je na vašoj strani.

Čega se bojati ako je Bog s nama? Strah je opasan za naš napredak na putu, jer slabi našu vjeru i dovodi do toga da sumnjamo u Božja obećanja.

“Ne boj ih se, jer sam ja s tobom da te izbavim, govori Gospod.” (Jeremija 1, 8)

Bog je s onima koji su s Njim; to je veliko ohrabrenje za njih! On nas nikad neće ostaviti u vrijeme bitke. Možda nam prijete? Zašto se bojati smrtnih ljudi? Možda ste u opasnosti da izgubite posao? Bog kojem služite će se pobrinuti za kruh i vodu Njegovih sluga; imajte samo povjerenja u Njega! Rugaju li vam se? Trpite iz ljubavi prema Gospodinu Isusu i radujte se što ste se udostojili toga.

Bog ne želi da se bojite

Kroz Bibliju, Bog je iznova i iznova govorio svom narodu: “Ne bojte se i ne strahujte”. S Njim na našoj strani, nemamo se razloga ničega bojati na ovom svijetu.

Ne postoji obećanje da ćemo živjeti čitav svoj život bez ikakvih problema. Nitko, uključujući tebe i mene, nije nepobjediv. Međutim, Isus je rekao:

U svijetu ćete imati nevolju; ali ne bojte se, jer ja nadvladah svijet.” (Ivan 16, 33)

Pravi problem započinje kad dopustimo da naš um izmakne kolosijeku, a srce se ispuni strahom. Strah naleti na osobu bez upozorenja. Usred suočavanja s velikim poteškoćama u životu, strah nas može svladati. Sotona se odmah stvori kako bi nam “pomogao” da analiziramo sve moguće detalje situacije. Ako se zaustavimo i poslušamo sve laži, gotovo ćemo se početi slagati s njim i vjerovati da je Bog nemoćan da intervenira u naše ime.

Činjenica je da za Boga nema ničeg prevelikog. Bog je sa svima koji mu iskreno, pravedno i sveto služe, da bi ih izbavio; i On će i vas izbaviti ako ste jedan od takvih.

Bog želi da Mu vjerujete!

Ti i ja nismo prvi koji se moramo suočiti s divovima. Ono što je Bog učinio za druge u prošlosti, učinit će i za nas. Biblija kaže da je Bog isti jučer, danas i zauvijek. On se ne mijenja. Možemo se potpuno pouzdati da će On razdvojiti vode, srušiti zidove, pobijediti divove u našem životu i donijeti nam pobjedu.

Kad mi učinimo svoj dio, On će učiniti svoje. Potiče nas da budemo snažni i hrabri, jer je to potrebno da bismo zakoračili u vjeri. Ne dopustite da vas strah sputava. Neka vas ne zastraši ono što vidite svojim očima. Moramo se potpuno pouzdati u Boga i ponašati se u skladu s Njegovom Riječi. On će dati pobjedu.

“Sjetite se kako je Daniel bio izbavljen iz jame s lavovima i ona tri mladića iz vatre. Naš slučaj nije baš tako težak kao njihov, a čak i da bude, Bog će vas izbaviti i bit ćete i više nego pobjednici. Vaš najveći neprijatelj je u vama samima. Kleknite i zatražite pomoć, i budite uvjereni kada ustanete da je Bog s vama!” (Charles H. Spurgeon)

PROČITAJTE JOŠ: