4 znaka da Bog nije odustao od vas

Nažalost, mnogi ljudi vjeruju da je Bog odustao od njih, da su počinili previše grijeha. Bog nije odustao od vas, a ova četiri znaka to potvrđuju.

Obnova Petra

Zamislite kako se Isus osjećao kada mu je Petar rekao da se nikad neće odreći Gospodina (Mt 26,33). No, Isus je rekao Petru da će to učiniti, i to čak tri puta (Mt 26,34). „Reče mu Petar: ‘Bude li mi trebalo i umrijeti s tobom, neću te se odreći!’ Tako rekoše i svi učenici“ (Mt 26,35). Svi su se učenici složili s Petrom, ali sve do jednoga su pobjegli kada su Isusa uhitili. Samo je Ivan bio prisutan tijekom suđenja i raspeća.

Isus govori hvalisavom Petru: „No ja se pomolih za tebe da tvoja vjera ne malakše; pa kad se ti povratiš, učvrsti svoju braću“ (Luka 22,32). Nakon Isusovog uhićenja, „Gospodin se okrenu i pogleda Petra. I Petar se sjeti riječi Gospodinove, kako mu ono reče: ‘Prije negoli se pijetao oglasi, triput ćeš me se odreći’“ (Luka 22,61).

U Luki 22,32, znajući da će ga Petar i svi ostali napustiti, Isus govori Petru da „kad se ti povratiš, učvrsti svoju braću“, čime je Petru dao nadu da će mu se moći vratiti čak i nakon što ga se tri puta odrekne.

Riječ povratiti je slična riječi pokajati, a znači da će se moći vratiti Kristu, koji će mu oprostiti. Iako je Petar odustao od Isusa, Isus nikada nije odustao od Petra.

VIDI OVO: Ovo su dokazi da Bog nikada ne odustaje od tebe!

Sedamdeset puta sedam

Kada je Petar upitao Isusa koliko puta mora oprostiti svome bratu, je li to do sedam puta (Mt 18,21)? Isus je rekao: „Ne, nego do sedamdeset puta sedam“ (Mt 18,22), a to ne znači da ste ispunili normu kada dođete do 490 puta! Ne, sedam je broj kompletnosti, kao što čitamo u izvještaju o stvaranju u Postanku 1 da je Bogu trebalo sedam dana da sve stvori. A sedam dana ispunjava tjedan, stoga možemo vidjeti da je oproštenje od Boga kompletno i potpuno. Budući da drugima trebamo opraštati beskrajno, koliko nam onda Bog više oprašta!? Jedini neoprostivi grijeh jest ne traženje da nam se oprosti.

Bog nije odustao od vas
Foto: Jeff Yeo/Flickr

U Njegovoj ruci

Ponekad želim nešto napisati, a nemam papir, pa zapišem na dlan svoje ruke kako ne bih izgubio misao. No, jeste li znali da je Bog urezao vaše ime na dlan svoje ruke? Izaija 49,16 kaže: „Gle, u dlanove sam te urezao, zidine tvoje preda mnom su svagda.“ Jeste li ikada dali nešto ugravirati? To znači trajno. Ne mislim napisano tintom, koja može izblijedjeti ili nestati. Ne, kad je nešto ugravirano, to je trajno i ostaje.

Ne pokazuje li vam to nepromjenjivost vašeg stajanja pred Njime? Isus također kaže: „I ja im dajem život vječni te neće propasti dovijeka, i nitko ih neće ugrabiti iz ruke moje. Otac moj, koji mi ih dade, veći je od sviju. I nitko ih ne može ugrabiti iz ruke Oca mojega“ (Ivan 10,28-29).

Nikada nas neće napustiti

Jedan od mojih najdražih stihova u Bibliji kaže: „Neću te zapustiti niti ću te ostaviti“ (Heb 13,5b). Nikada znači jako dugo vrijeme – bez kraja. Autor poslanice Hebrejima želi da vjernik zna kako ga Bog neće napustiti, čak i kada on napusti Njega. On nas nikada neće napustiti, iako bismo mi mogli povremeno napustiti Njega.

Bog je ohrabrio Jošuu i čitav Izrael riječima: „Budite jaki i odvažni, ne bojte se i ne strepite pred njima; jer je Gospod, Bog tvoj, onaj koji ide s tobom. On te neće napustiti niti će te ostaviti“ (Pnz 31,6). Vjerujte u to; Bog je to rekao. To mi je dovoljno.

VIDI OVO: Bog se danas bori za vas i neće vas napustiti

Zaključak

Morate uzeti Boga za Njegovu riječ. Čak i ako ga se odreknete, možete mu se opet vratiti. On će vam oprostiti sve vaše grijehe (1. Ivanova 1,9). Vi ste urezani na dlan Njegove ruke, i On vas baš nikada neće napustiti niti ostaviti. Stoga, nikada nemojte vjerovati da će Bog ikada odustati od vas.

Bog nije odustao od vas!

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Faithinthenews.com