Bog nikada ne žuri, ali uvijek djeluje na vrijeme

Dok čekate odgovor na vašu molitvu, strpite se. Držite pogled na Bogu, jer Bog nikada ne žuri, ali uvijek djeluje na vrijeme.

“Sve što on čini prikladno je u svoje vrijeme; ali … čovjek ne može dokučiti djela koja Boga čini od početka do kraja.” (Propovjednik 3, 11)

Jedna od životnih frustracija je da je Božji raspored rijetko isti kao naš. Možda ćete se osjećati frustrirano zbog naizgled sporog napretka koji postižete u životu. Budite strpljivi prema Bogu i prema sebi.

Bog nikada ne žuri, ali uvijek djeluje na vrijeme

Biblija je ispunjena primjerima kako Bog koristi dug proces za razvijanje karaktera, posebno kod vođa. Bilo mu je potrebno 80 godina da pripremi Mojsija, uključujući 40 u pustinji. Mojsije je 14.600 dana neprestano čekao i pitao se: “Je li već vrijeme?” Ali Bog je stalno govorio: “Još ne.”

Velike duše se oblikuju kroz borbe, oluje i razdoblja patnje. Budite strpljivi u tom procesu. Neki se lako obeshrabre. Kada je Habakuk postao očajan, jer je mislio da Bog ne djeluje dovoljno brzo, Bog je na to rekao: “Jer ovo je viđenje samo za svoje vrijeme: ispunjenju teži, ne vara; ako stiže polako, čekaj, jer odista će doći i neće zakasniti.” (Habakuk 2, 3)

I dalje ste nestrpljivi?

Znate li što je nestrpljenje? To je nedostatak povjerenja. Kada ste nestrpljivi, govorite: “Bože, stvarno ti ne vjerujem. Ne znaš kada to trebam, žuri mi se.” Boriš se i trudiš se.

Je li brz odgovor uvijek najbolji? Ne uvijek. Bog ima plan za vaš život. To vjerojatno znate. Ali On ima i raspored za vaš život. U ovome je stvar: Bog nikada ne objašnjava svoj vozni red. Poznato vam je?

Jedna od najtežih stvari u životu je kada ste vi u žurbi, a Bog ne. Kako djeca odrastaju, kroz sazrijevanje moraju naučiti razliku između “ne” i “još ne”. Kašnjenje nije nijekanje. Kao sljedbenik Isusa Krista, morate naučiti istu stvar s Bogom: kašnjenje nije nijekanje. Bog zna pravo vrijeme i pravi put. Ima plan i raspored. A Njegovo vrijeme je savršeno.

Dok čekate odgovor na neku vašu molitvu, strpite se. Svoj pogled držite na Bogu i sjetite se svih Njegovih obećanja u Bibliji. Uvijek Mu vjerujte, uvijek dolazite u Njegovu prisutnost i nastavite Mu izlijevati srce. Ako se stvari sporo događaju, nema veze …

Suncu je potrebno vrijeme da izađe i zađe. Ne može brže. Led u jezeru otopit će se samo kada temperatura bude primjerena. Ptice selice su otišle i ponovno će doći tek kad za to budu spremne.

Od Boga sve dolazi u pravo vrijeme. Ne očajavajte, budite strpljivi!

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!