5 znakova da Bog pokušava privući vašu pažnju

Koji su znakovi da Bog pokušava privući vašu pažnju? Donosimo nekoliko njih koje možete primijetiti u svom životu. 

Vaši prijatelji vam se suprotstavljaju

Vaši pravi prijatelji će reći istinu, a to neće biti uvijek ono što želite čuti. Izreke uče: “Čestiti su udarci prijatelja, a lažni poljupci neprijateljevi” (Izreke 27,6).

Zato će Bog ponekad poslati prijatelje u vaš život, koji će vam pokušati skrenuti pažnju na nešto što činite. Ako jedan prijatelj vidi drugog da živi u grijehu, i ne kaže mu ništa, onda mu ta osoba nije pravi prijatelj.

Riječ vas osuđuje

Učenici Biblije znaju da: “Živa je, uistinu, Riječ Božja i djelotvorna; oštrija je od svakoga dvosjekli mača; prodire dotle da dijeli dušu i duh, zglobove i moždinu te prosuđuje nakane i misli srca.” (Hebrejima 4,12), i da nas Božja Riječ razotkriva kao krivce pred Bogom. Ništa nije skriveno od Njega (Hebrejima 4,13), pa ako čitate neke biblijske stihove koji vas zaista duboko osuđuju, Bog možda pokušava reći nešto i koristi svoju pisanu Riječ da to učini. Što god vas osuđuje, to može biti Božje djelo u kom On pokušava vam privuče pažnju.

VIDI OVO: 7 znakova da vam Bog govori, a vi ne slušate

Financijska kriza

Svatko u svom životu s vremena na vrijeme suoči s krizom. Ponekada je ne vidimo kako dolazi i bivamo iznenađeni, ali je ponekada i vidimo, a opet smo nemoćni da bilo što promijenimo. Opisuje li ovo vas? Koristi li Bog financijsku poteškoću kako bi vam privukao pažnju? Jeste li bili škrti prema nekome ili čak možda … prema svima? Možda je nešto drugo u pitanju. Trošenje posljednjeg novčića je strašno. To će privući vašu pažnju.

Nedostatak mira

Čuo sam priču o čovjeku koji je razmišljao da ide na misionarski put u Južnu Ameriku. Bio je pripremljen, dobro opremljen, i sakupio je potrebne donacije (kao što misionari ponekad rade), ali kako se odlazak približavao, nije imao mir u vezi puta.

Nije mogao objasniti, ali je znao da ne bi trebao ići na ovaj put. Na kraju nije otišao, a njegova žena se opasno razboljela. Da je otišao, ostavio bi za sobom suprugu koja je bila ozbiljno bolesna. Kada nemate mir u vezi nečega, to je možda Bog koji vam govori: “Ne”, “Pričekaj” ili “Imam nešto bolje u planu.”

VIDI OVO: 3 znaka da vam Bog pokušava nešto reći

Put za Damask

Ponekad nam je potreban “put za Damask” iskustvo, da nas obori na zemlji i ograniči nas na određeno vrijeme, kao što je Isus učinio Savlu. Savao je bio slijep tri dana dok konačno nije progledao, i znate što, to je sigurno privuklo Savlovu pozornost. Savao je kasnije preimenovan u Pavla, jer Savao znači “onaj koji uništava”, kao što je i činio neko vrijeme s crkvom, ali sada, nakon što je bio ponižen zasljepljujuća svjetlom Isusove prisutne slave, on je ovisio o drugima neko vrijeme. Bog možda ne dozvoli “put za Damask” susret, ali taj susret mogu biti brojne različite stvari (prometna kazna, zatvor, rak itd.)

Zaključak

Nadam se kako Bog neće morati poduzeti drastične mjere kako bi privukao moju pažnju. Ako nastavim s molitvom i čitanjem Biblije svakog dana, to može pomoći, ali ne zaboravite na prijatelje koji vas vole, i u njihovoj ljubavi, njih brine nešto što vi činite. Prijatelji postoje zbog takvih nevolja (Izreke 17,17).

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Faithinthenews.com

NAJNOVIJE!