4 načina kako nam Bog pomaže da riješimo financijske probleme

Kako nam Bog pomaže da riješimo financijske probleme? U ovom članku donosimo četiri načina na koji Božja milost postaje rješenje za naše probleme s novcem.

Financijski problemi nisu ništa novo. Gotovo svi smo se borili s neimaštinom u nekom trenutku. Možda nikada niste zaista ostali bez novca, ali je novac iskrivio vaše vrijednosti ili uništio neki odnos.

Nema ničega lošeg u vezi s novcem. Sam po sebi, novac je neutralan i može biti ili dobar ili loš ovisno kako prema njemu postupamo. I u nekom trenutku bit ćemo izazvani nedostatkom novca kako bi se naša srca testirala i da bi vidjeli ophodimo li se prema novcu na ispravan ili pogrešan način.

Financijske brige postoje kako bi bile lakmus papir za srce. Način na koji reagiramo na probleme s bogatstvom će pokazati u čemu doista leži naše pouzdanje – u Boga ili u novac.

Srce koje vjeruje Bogu i Njegovoj bezgraničnoj milosti koja će nas izvesti iz financijskih problema je srce koje cijeni novac na ispravan način. To počinje saznanjem da je Božja milost odgovor na naše financijske probleme. Slijede četiri načina na koji Božja milost postaje rješenje za naše probleme s novcem.

Božja milost nas osposobljuje da budemo dobri upravitelji

Bog vam uvijek može dati više novca, ali zna da će u većini slučajeva to izazvati više lošeg nego dobrog. Sjećate se priče o izgubljenom sinu? Pa što Bog čini prvo? Bog nam često daje mudrost i sposobnost upravljanja, proračun i štednju na način na koji Ga to proslavlja. Bog nam omogućuje da koristimo naš novac mudro za Njegovu slavu i svrhu.

Božja milost mijenja naše okolnosti

Jeste li se ikada razboljeli od bolesti čije je liječenje bilo skupo, i tada vas je Bog čudesno iscijelio? To je samo jedan od mnogo načina na koji On može promijeniti naše okolnosti da bi odgovorio na naše financijske brige.

Bog ima konačnu kontrolu nad svim i može promijeniti ne samo naše unutarnje probleme kroz djelo Duha, već i vanjske okolnosti koje nas okružuju.

Bog vam daje vrijedne vještine

Ponovljeni zakon 8,18 nas podsjeća: “Sjeti se Jahve, Boga svoga! Ta on ti je dao snagu da stječeš bogatstvo da tako ispuni – kao što je danas – svoj Savez za koji se zakleo tvojim ocima.”

Bog možda neće uvijek dopustiti da vam novac pada u krilo, ali vam može kroz svoju milost dati vrijednu vještinu koja će vam pomoći da zaradite za život ili da čak započnete neki posao.

Božja milost produžuje Njegovu opskrbu

Jedna priča u Bibliji govori kako je Bog produžio opskrbu za udovicu i njezina sina tako što nije dozvolio da im nestane brašna i ulja (1. Kraljevima 17,16). Druga je kada je Isus umnožio pet kruhova i dvije ribe (Matej 14,13-21). Bog može produžiti opskrbu i danas te učiniti da kroz financijsku krizu prođemo na takav način.

Autor: Patrick Mabilog; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Christian Today

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!