3 stvari na koje te Bog poziva

Bog poziva Svoj narod i ljude ovoga svijeta na slijedeće stvari – spasenje, posvećenje i život služenja Njemu. Ako želimo iskusiti blagoslove, trebamo se odazvati na Njegov poziv. 

Govori li još uvijek Gospodin ljudima ili je to učinio samo u biblijsko vrijeme? Govori li on određenoj nekolicini ili svima? Iako Bog možda ne koristi zvučni glas, on još uvijek traga za sljedbenicima. Poziva ljude na:

Bog poziva na spasenje. Budući da je grijeh stvorio prepreku između čovjeka i Boga, On nudi spasenje kroz Krista.

VIDI OVO: Klanjanje na koje nas Bog poziva

Bog poziva na posvećenje. Kada smo pomireni s Gospodinom, On nas određuje za svoje svrhe. Posvećeni život nije savršen, već naginje ka pravednosti i poslušnosti. Iako Bog započinje ovo djelo prilikom spasenja i traje sve do naše fizičke smrti, proces također zahtijeva naše sudjelovanje. Ako odlučimo ne surađivati ​​s Gospodinom, naš rast u Kristu će biti narušen.

Bog poziva na služenje. Bog je odlučio uspostaviti svoje kraljevstvo u svijetu preko onih koji su spašeni. Naš je posao služiti Mu izvršavajući ono što je On isplanirao za nas.

Kako reagirate na te pozive? Sjetite se da ćemo jednog dana svi stajati pred Bogom i dati vlastiti izvještaj o svom životu. Oni koji imaju naviku odgovoriti na Njegov glas, iskusit će duhovno obilje i blagoslov, kako ovdje na zemlji, tako i jednog dana na nebu.

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Nenad A.; Izvor: Intouch.org