5 predivnih načina na koje Bog radi kroz vas

Bog radi kroz vas, a ovo su pet predivnih načina na koje On to čini. Možete li ih prepoznati u svom životu?

Ljubite jedan drugoga

Isus je definirao kako možemo identificirati Njegove učenike. U Ivanu 13,35 nam govori: „Po ovome će svi znati da ste moji učenici: ako budete imali ljubavi jedni za druge.“ Neće vas poznavati po vašoj službi, vašem davanju, vašem savršenom nedjeljnom pohađanju crkve; poznavat će vas po vašoj ljubavi jednih za druge. Kada Isus kaže „po ovome“, to znači: „Evo kako ćete poznavati moje učenike“, stoga ako ne ljubimo jedni druge, kako će nas ikada prepoznati kao Njegove učenike? Činjenica je da neće moći.

Davanje drugima

Postoje načini na koje Bog možda radi kroz vas i druge vjernike kojih uopće niste svjesni, kao kada se nađete u situaciji da stvarno trebate kupiti par novih guma, ali trenutno ih si ne možete priuštiti. A onda, vaš prijatelj koji vas poznaje bolje od drugih, uskoči i ponudi se da će platiti vaše nove gume. Poznaje vas dovoljno dobro jer je povezan s vama. To se dogodilo meni.

Razmišljao sam o tome što trebam učiniti, zato sam samo molio i nisam ni od koga tražio novac. Bog je odgovorio na tu molitvu i Bog se proslavio kroz to, ali poanta je u tome da će vas Bog često koristiti kao sredstvo da pomognete drugima, baš kao što je moj prijatelj pomogao meni.

VIDI OVO: Božje metode: Zašto Bog djeluje na tajanstvene načine?

Odgovorena molitva

Većina kršćana koje poznajem sebe stavljaju na zadnje mjesto u svojim molitvama. Daju dobar primjer stavljanja interesa drugih ispred svojih. To je upravo atribut koji nalikuje na Krista, stoga ako molite za svog prijatelja ili kolegu ili člana obitelji, onda Bog radi u vama preko nebeskog prijestolja. To je moguće samo zbog našeg jedinog Posrednika i Zagovornika, Isusa Krista. Nemojte misliti da molitve ne znače „puno“. Recite to Iliji.

Prijatelj kojem uvijek možete doći

Pod time mislim da bi svatko trebao imati prijatelja kojem može otići kada stvari postanu teške, ali je također važno da i mi budemo taj prijatelj. Nemate prijatelja? Nađite prijatelja i budite prijatelj. Svatko tko je prijatelj može biti privrženiji od brata (Izreke 18,24). Budite taj brat ili sestra koji je privrženiji od vlastitih rođenih braći i sestara. Imamo istog Oca.

Ne sudite drugima

Vjerujem da ne činimo baš najbolje kada drugima počnemo suditi, jer možda imamo nešto u vlastitom oku. S vremenom sam naučio vjerovati drugima (1. Kor 13,7), i to često ispadne dobro. Trenuci kada sam upadao u nevolju bili su upravo kada sam u drugima vidio ono najgore, a zapravo je bilo suprotno.

Bog može raditi kroz vas tako da budete prijatelj grešnicima poput Isusa. Ne kažem da ih slijedite na njihovom putu, već da budete svjetlo za Krista. To je čak i važnije unutar crkve. Imamo jednog suca; a mi nismo On.

Zaključak

Bog može činiti čudesne stvari kroz vas, kao što je ljubiti druge; davati drugima; moliti za druge; sprijateljiti se s drugima; i ne suditi drugima. Zapazite temu ovdje; radi se upravo o „drugima“, a ne o nama. Volim to.

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Faithinthenews.com

NAJNOVIJE!