BOG SVIMA VIČE: Vrijeme je kratko!

Sretan je onaj, trostruko sretan, tko ne da samo vjeruje, nego i osjeća istinu u ovoj kratkoj, ozbiljnoj i zapanjujućoj izjavi: “Vrijeme je kratko” (1 Kor 7,29).

Riječ prevedena s vrijeme znači vrijeme pogodne prilike, vrijeme da se učini ono što se treba učiniti. Riječ prevedena kao kratko znači zgusnuto, skraćeno, što znači krajnje ograničeno. Zbog toga je velika potreba da se krajnje iskoristi prilika. Vrijeme koje je na raspolaganju za pogodnu priliku da bi se učinile mnoge stvari od velike važnosti, koje zahtijevaju da budu učinjene prije nego odemo u vječnost i sretnemo Boga, krajnje je skraćeno.

Postoje mnoge stvari od najveće važnosti koje moraju biti učinjene prije nego zadovoljno možemo sklopiti oči na ovom svijetu i otići sresti se s Bogom na sudu na drugom svijetu. Zato s razlogom moramo glasno vikati: “Vrijeme je kratko!”

Izgleda da prosječan muškarac i prosječna žena misle da postoji mnogo vremena. Ne, ne, ne! “Vrijeme je kratko!” Dan pogodne prilike leti brže od zrakoplova. Izgubljeni ljudi misle da postoji mnogo vremena za pokajanje i spasenje. Kršćani misle da postoji mnogo vremena kako bi se pripremili za dolazak Gospodnji. Čovjek koji bi želio spašavati duše misli kako postoji mnogo vremena da to čini. Ali Bog svima viče: “Vrijeme je kratko!”

Autor: R. A. Torrey

NAJNOVIJE!