Hrabro kroči kroz život, jer Bog te čuva!

Hrabro kroči kroz život, jer Bog te čuva!
Foto: Unsplash

Bog brine da se našoj duši nešto ne dogodi. On želi da hrabro kročimo kroz život, jer On čuva naše korake.

“Korake svojih pobožnih čuva on dobro.” (1. Samuelova 2, 9)

Put je klizav i noge su slabe, ali Gospod će ih ojačati. Ako se mi, Njegovi voljeni, predamo Njemu, kroz samo jedan čin poslušnosti i vjere, On će biti naš čuvar. Ne samo da je “anđelima svojim zapovjedio da nas čuvaju, tako da nam noge ne zapnu o kamen”, nego sâm On čuva naše korake.

On će čuvati naše korake od svakog pada, tako da naša haljina ostane bez mrlje i bez grijeha, i da se našoj duši nešto ne dogodi, da ne damo razlog našem neprijatelju da priča loše o nama.

On će čuvati naše korake da ne lutaju i čuvat će ih da ne idu putem lutanja, putem ludosti, ili širokim putem, navikom ovoga svijeta. On će ih čuvati od udaranja i oticanja zbog topline i dužine puta.

PROČITAJTE: Bog vas čuva i kada toga niste svjesni

On će čuvati naše korake od rana: obuća će nam biti od željeza i mesinga, ali ako stanemo na oštricu mača ili na zmijske glave, nećemo patiti.

Konačno, On će nam izbaviti noge iz zamke i nećemo ostati zarobljeni mamcima i zamkama koje će nam pružiti prijevarne neprijateljske sile. S takvim obećanjem moći ćemo napredovati tako da uopće ne odustajemo, nego trčimo i ne umaramo se. Onaj koji te čuva je vjeran, On će te izbaviti od svakog zla.

Autor: Charles H. Spurgeon