Bog testira kroz financije
Foto: Unsplash

Bog nas testira kroz financije na ova tri načina. Ako dobro ne upravljate novcem, zašto bi vam onda dao ono što je zaista važno?

„Tko se uzda u bogatstvo, propada, a pravednici uspijevaju kao zeleno lišće“. (Izreke 11, 28)

Bog koristi novac kako bi vas iskušao. On ne daje svoje blagoslove automatski svakome. Bog vas najprije iskušava kako bi vidio jeste li odgovorni. Prije nego što vam Bog da duhovnu moć, dat će vam materijalne stvari. Ako dobro ne upravljate novcem, zašto bi vam onda dao ono što je zaista važno?

Božji omiljeni alat za testiranje su financije. Bog gleda tri specifične stvari.

Novac pokazuje ono što najviše volite.

Najviše svog vremena i novca dat ćete onome što najviše cijenite. Vaš kalendar i bankovni račun to dokazuju. Isus kaže: „Ne skupljajte sebi blaga na zemlji, gdje ga uništava moljac i rđa, gdje kradljivci obijaju i kradu! Skupljajte sebi blago u nebu, gdje ga ne uništava ni moljac ni rđa, gdje kradljivci ne obijaju i ne kradu! Jer gdje je blago tvoje, ondje je i srce tvoje“. (Matej 6, 19-21) Uložite novac u ono gdje želite da bude vaše srce i to će vas privući.

VIDI OVO: Na što trošimo novac koji nam je Bog povjerio?

Novac pokazuje ono čemu najviše vjerujete.

Novac pokazuje ono u što se najviše pouzdajete. Pouzdajete li se u novac ili u Boga kao izvor svoje sigurnosti? Vjerujete li Bogu ili novcu u vezi vaše sreće? Izreke 11, 28 kažu: „Tko se uzda u bogatstvo, propada, a pravednici uspijevaju kao zeleno lišće“.

Novac pokazuje može li vama Bog vjerovati.

Nesređene financije pokazatelj su nesređenog života. Bog gleda kako dobro upravljate materijalnim stvarima, prije nego što vam da duhovne blagoslove. Biblija kaže: „Ako vjerno ne upravljate nepravedno bogatstvo, tko će vam onda povjeriti istinito dobro? I ako vjerno ne upravljate tuđe dobro, tko će vam onda dati, što je vaše“? (Luka 16, 11-12)

VIDI OVO: 8 načina kako se pouzdati u Boga kada nemate novaca

Postoji poveznica između zrelosti i novca. Postoji izravna veza između duhovne moći i korištenja materijalnih stvari. Postoji izravna veza između Božjih blagoslova za vaš život i onoga što činite s vašim kunama.

Nemojte propustiti ove poveznice. Kako se odnosite s novcem određuje koliko Bog može blagosloviti vaš život.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Pastorrick.com

PROČITAJTE JOŠ: