Bog zna da smo nesavršeni
Foto: Unsplash

Koliko god se trudili ne griješiti, ne uspijemo svaki put. Ali velika je utjeha što Bog zna da smo nesavršeni i još uvijek nas voli.

Mnogi vjeruju da ih Bog voli samo dok čine dobro. Sumnja u Njegovu ljubav nastupi čim zabrljaju ili donesu loše odluke. Također, mnogi kažu da će služiti Bogu kada se poprave i postanu bolji. Ali, istina je da nitko nije savršen – osim Isusa. Bog je toliko volio ovaj svijet da je dao Sina jedinca da umre za nas (Ivan 3, 16). Stoga, Bog voli nesavršene ljude. Zapravo, “Dok smo još bili grešnici, Krist je umro za nas.” (Rimljanima 5, 8)

Bog zna da smo nesavršeni

Bog zna da savršeni ljudi ne postoje. Zato je Njegova ljubav prema tebi veća od tvojih pogrešaka. Svatko tko je u braku zna da bračni partner nije savršen, djeca nisu savršena, roditelji nisu savršeni i prijatelji nisu savršeni. Ali volimo nesavršene ljude. Ako volimo nesavršene ljude, ne bi nas trebalo iznenaditi da Bog još više voli nesavršene ljude.

“Ljubavlju vječnom ljubim te, zato ti sačuvah milost.” (Jeremija 31, 3)

Apostol Pavao bio je daleko od savršenstva

Zapravo, Pavao sebe opisuje kao “poglavara” grešnika.

“Vjerodostojna je riječ i vrijedna da se posve prihvati: Isus Krist dođe na svijet spasiti grešnike, od kojih sam prvi ja. A pomilovan sam zato da na meni prvome Isus Krist pokaže svu strpljivost i pruži primjer svima koji će povjerovati u njega za život vječni.” (1. Timoteju 1, 15-16)

Još je dodao: “S Kristom sam razapet. Živim, ali ne više ja, nego živi u meni Krist. A što sada živim u tijelu, u vjeri živim u Sina Božjega koji me ljubio i predao samoga sebe za mene” (Galaćanima 2, 19-20)

To je veličina Božje ljubavi. Sin Božji dao se za mene … i tebe. Nije stvar samo u tome što Bog voli cijeli svijet. Voli TEBE! Dao se na križu za tebe i mene. Umro je za tebe. Da ste bili jedina osoba na svijetu, Isus bi umro za vas tako da se po vjeri u Njegovu žrtvu možete pomiriti s Bogom.

Božja ljubav prema vama je bezuvjetna, gorljiva i kontinuirana

Od trenutka kada postanete Božje dijete, ne možete učiniti ništa da vas Bog voli više ili manje.

Kada je Pavao to shvatio, to mu je radikalno promijenilo život. Njegov je stari život došao kraju – “Razapet sam s Kristom. Moj ego više nije najvažniji … Život koji vidite kako živim nije moj. Počeo je novi život, jer Krist živi u meni.”

Bog u svojoj velikoj ljubavi ljubi sve koji vjeruju u Krista, bez razlike. Opravdani ste vjerom. Krist po svome Duhu prebiva u vama i preobražava vas u svoju sliku (2. Korinćanima 3, 18). Njegov Duh vam otkriva koliko ste nesavršeni i gdje se sve trebate mijenjati. Što ste više svjesniji svojih mana i pogrešaka, više ćete vapiti za Bogom i Njegovom milošću. A onda, jednoga dana, doći će kraj svim iskušenjima, borbama i nesavršenostima, jer Biblija kaže:

I kao što smo nosili sliku zemljanoga, nosit ćemo i sliku nebeskoga. (1. Korinćanima 15, 49)

A kad se ovo raspadljivo obuče u neraspadljivost i ovo smrtno obuče u besmrtnost, tada će se obistiniti riječ napisana: Pobjeda iskapi smrt. (1. Korinćanima 15, 54)

PROČITAJTE JOŠ: