NaslovnicaŽivotNe moraš više živjeti s krivnjom

Ne moraš više živjeti s krivnjom

Ne moraš više živjeti s krivnjom. Ona šteti tvom odnosu s Bogom i moraš je se riješiti što prije. Bog ima lijek za našu krivnju.

Sigurno znate kakav je osjećaj krivnje. Krivnja oduzima radost, mir, uzrokuje tjeskobu, depresiju … Kada je David, veliki izraelski kralj, sagriješio, osjetio je težinu krivnje. Rekao je Bogu:

“Odvrati lice od grijeha mojih, izbriši svu moju krivicu! Čisto srce stvori mi, Bože, i duh postojan obnovi u meni! Ne odbaci me od lica svojega i svoga svetog duha ne uzmi od mene! Vrati mi radost svoga spasenja i učvrsti me duhom spremnim!” (Psalam 51, 11-14)

Bog ima odgovor na krivnju

Kad vjernik sagriješi, dogodi se nešto što mora riješiti. Naš odnos s Bogom ne može se prekinuti, jer smo Njegova djeca ponovnim rođenjem, ali naše je zajedništvo s Njim oštećeno. Jeste li primijetili da kada se osjećate krivim, jer ste učinili nešto što znate da nije u redu, izbjegavate moliti ili čitati Bibliju? Ne želite ići u crkvu … Ti su osjećaji dokaz da je vaše zajedništvo s Bogom narušeno.

Budući da nas voli, Bog želi da se obnovi naše zajedništvo s Njim. I pružio nam je način da se i dalje čistimo od krivnje za grijehe koje počinimo nakon našega spasenja.

Da biste se oslobodili krivnje, Bog nudi rješenje: priznanje. Biblija kaže:

Ako priznamo grijehe svoje, vjeran je on i pravedan: otpustit će nam grijehe i očistiti nas od svake nepravde. (1. Ivanova 1, 9)

Možda ste proveli godine rješavajući problem koji uistinu ima vrlo jednostavno rješenje: trebate samo mirnu savjest. Isus vam to nudi. Nudi trenutni oprost!

Bog nam kaže: “Jer ću oprostiti bezakonje njihovo i grijeha se njihovih neću više spominjati.” ( Jeremija 31, 34)

Sotona vas želi zarobiti teretom krivnje. Želi vas vezati kako ne biste mogli živjeti u slobodi koju Bog daje. Ali Bog ne djeluje tako.

Evo kako Bog djeluje: tražite oprost. Priznajte sve grijehe, opačine, bezakonje … i primit ćete Njegov oprost. Ali tada, Bog ide korak dalje i zaboravlja sve vaše grijehe.

“Budu l’ vam grijesi kao grimiz, pobijeljet će poput snijega; kao purpur budu li crveni, postat će kao vuna. Htjednete li me poslušati, uživat ćete plodove zemaljske.” (Izaija 1, 18-19)

Bog oprašta i zaboravlja. Kao da uzima vaše grijehe i stavlja ih u najdublji dio oceana, a zatim postavlja znak “zabranjen ribolov”. Želi da budete slobodni.

Ne moraš više živjeti s krivnjom

Osjećate li danas teret krivnje? Sjetite se da vas je Isus došao osloboditi.

A Bog pokaza ljubav svoju prema nama ovako: dok još bijasmo grešnici, Krist za nas umrije. (Rimljanima 5, 8)

Njegova krv je odgovor na naš grijeh i krivnju. Odabir bilo kojeg drugog načina suočavanja s tim dovest će do neuspjeha. Vjera da je Bog veći od naših osjećaja krivnje daje nam čistu savjest.

PROČITAJTE JOŠ:

NE PROPUSTITE

NAJNOVIJE