Bog zna kroz što prolazite

Bog zna kroz što prolazite! Njemu ne može promaknuti niti jedna situacija u vašem životu, bez obzira kakva ona bila.

U jutarnjoj gužvi dok se djeca spremaju za novi dan lako je zaboraviti plodove Duha Svetoga dobivamo samo iz čitanja Svetog pisma.

Dok se kuća ispunja prigovorima poput „Mama, ona je još u kupaoni!“, „Idi nahrani psa“, „Draga, gdje su ključevi od auta“, počinjem se pitati hoće li me do idućeg bogoslužja držati blagoslov kojeg sam primila.

I onda, kada se smirim i nasamo budem s Gospodinom, sjetim se da je On moja snaga. Ovakva se situacija možda događa i u vašem domu.

U redu je osjećati se loše

U redu je osjećati se kaotično. Moramo upamtiti da smo emocionalna bića. Postoje trenuci kada izgubimo svoj mir, sreću, dobrotu, strpljivost itd., i moramo znati prepoznati takve situacije.

VIDI OVO: Bog zna bolje od vas: Nada za neispunjene, preusmjerene i odgođene planove

Ne znam za vas, ali tijekom takvih kaotičnih dana ponestane mi ovih vrlina.

Zbog raznih okolnosti možda ćemo zaboraviti tko nam je Tvorac i ponašat ćemo se u skladu sa svojom grešnom prirodom. Mi smo Božja djeca koja su stvorena na Njegovu sliku, i On nam treba biti izvor snage i moći.

To možda zaboravljamo u stresnim i kaotičnim situacijama koje su pretrpane emocionalnim teretom, i te vrline koje nam je Bog podario u takvim situacijama zatvaramo u kutiju.

Moramo smiriti svoj duh i um

Ali moramo si uzeti vremena da smirimo svoj duh i um i da si podarimo ono što nam Bog svakoga dana daje, a to je milost.

Ne znam za vas, ali ja kada u takvim situacijama izgubim vrline osjećam se krivo. Tek sam naknadno shvatila da, ako nam Bog daje svoju milost, zar si i sami ne bi trebali dati tu milost?

Bog nas je stvorio i zna da potpadnemo pod kušnje. Moramo ga zatražiti za pomoć da te vrline mira, strpljivosti, dobrote, nježnosti, ljubavi, vjere i samokontrole zadržimo.

Molitva je dio procesa našeg posvećenja. Kada sam ovo shvatila kao svoj put pronašla sam mir kao kršćanka.

VIDI OVO: PREPOZNAJ BOŽJI GLAS: Što ti Bog danas govori?

Nismo ovdje kako bismo sami hodili. Hodamo s Bogom koji razumije nas i naše emocije.

Važno je uzeti si vremena i iskoračiti iz situacije zbog kojih zaboravljamo i potiskujemo vrline na koje nas je Bog u Galaćanima 5, 23 upozorio da prihvatimo.

Kada se udaljite od te životne buke i dovedete sebe u mirnije stanje, trebate moliti za tu situaciju i ljude koji su u nju uključeni.

I, na kraju, molite za sebe da zahvaljujete Gospodinu za Njegovu milost i što vas podučava da sami sebi budete milostivi u kaotičnim i stresnim situacijama.

Izvor: Theprayingwoman.com; Prijevod: Ida U.

NAJNOVIJE!