Strpljenje se isplati: Naučite čekati na Boga

Strpljenje se isplati: Naučite čekati na Boga

Isplati se biti strpljiv i čekati na Boga da usliši molitvu, jer On će nam u svoje vrijeme dati ono što trebamo.

Samo u Bogu nalazi mir moja duša, jer od Njega mi dolazi nada. (Psalam 62:6)

Cha Sa-soon, šezdesetdevetogodišnja Koreanka, nakon tri godine uspjela je položiti test i dobiti vozačku dozvolu. Učinila je to jer je željela svoje unuke odvesti u zoološki vrt.

Bila je vrlo strpljiva u svijetu koji sve želi odmah. Kada nešto želimo i ne možemo to dobiti, često prigovaramo i tražimo svoje pravo. Nekada odustajemo ako to što želimo ne dobijemo odmah.

PROČITAJTE: Ako vam se čini da je Bog tih ili odsutan, ove misli će vam otkriti nešto dragocjeno

“Čekajte” je riječ koju ne volimo čuti. Ipak, na mnogo mjesta u Bibliji čitamo da Bog želi da budemo strpljivi i pričekamo da On odabere pravi trenutak kada će ispuniti obećanje ili odgovoriti na našu molitvu.

Čekati na Boga znači pouzdati se da će nam On dati to što trebamo. David je znao da treba čekati na Boga. Prvo, zato jer od Njega “dolazi spasenje” (Psalam 62:1). On je znao da ga nitko drugi ne može spasiti. Napisao je: “Jer od Njega mi dolazi nada” (r. 6). Zatim nastavlja: “Izlijevajte mu svoja srca; Bog je naše utočište!” (r. 9)

U molitvama najčešće tražimo Boga da požuri i blagoslovi naše planove. No, što ako Bog odgovori: “Strpi se. Pouzdaj se u mene.” Naučimo se moliti kao David: “Gospode, već ujutro čuješ moj vapaj; ujutro stavljam molitve pred Tebe i stojim čekajući” (Psalam 5:4). Budimo sigurni da će nam odgovoriti, ali možda ne onda kad očekujemo.

Zaključak svake molitve treba biti: “Neka bude volja Tvoja.”

Autor: C. P. Hia; Izvor: duhovna-stvarnost.hr