Bogu nijedna molitva ne promakne

Bogu nijedna molitva ne promakne, jer nema vremena u danu kada On ne sluša.

Bog vas je čuo prije deset godina, čuo vas je prošli tjedan, čuje vas i sada, čuti će vas i sutra. Zapravo, On tako dobro sluša da već zna što ćete reći.

“Budi miran pred Jahvom i strpljivo ga čekaj” (Psalam 37, 7). On sluša.

Kada smo skloni klonuti duhom, moramo čekati. Bog nam možda neće odgovoriti odmah, ali čekanje ne znači da nas Bog ignorira. Ponekad čekanje samo znači da nije vrijeme. Pravi dijelovi još uvijek moraju sjesti na svoje mjesto.

U drugim slučajevima, Bog nas može ostaviti da čekamo da nas približi sebi. Najviše nam treba odnos s Njim, a ne ispunjenje sna.

PROČITAJTE: Bog vidi, čuje i izbavit će te!

Bog bi također mogao ostaviti da čekamo jer jednostavno nismo spremni. Što ako upravo to što tražimo od Boga ometa naš odnos s njim? Koji bi roditelj želio reći da na to? Ako se molimo, a okolnosti se ne promijene, to nije zato što nas Bog nije čuo – to je zato što Bog ima nešto bolje.

Mi ne možemo vidjeti veliku sliku, ali Bog može. Znati da je Bog dobar, suveren i uvijek vjeran znači da mu možemo vjerovati za pravi odgovor, čak i ako je Božji odgovor ne i čak i ako ne razumijem. Ako ono što tražim od Boga nije njegova volja, onda hvalite Gospodina što imamo Boga koji je spreman reći ne.

Često je problem u tome što tražimo Boga da učini stvari na NAŠ način. Tražimo odgovor, umjesto da tražimo Njega. Zatim, kada Bog čini stvari drugačije nego što očekujemo, propuštamo Njegovu vjernu intervenciju i pitamo se zašto Bog ignorira naše molitve.

Dok mi čekamo da nam Bog kaže da, Bog čeka da mu mi kažemo da. Dok mi molimo Boga da se pojavi, Bog strpljivo čeka da shvatimo da je već ovdje.

Zato nastavi moliti, dijete Božje, jer te On čuje. Bog sluša upravo sada, a slušat će i sutra.

Izvor: biblija.hr

NAJNOVIJE!