4 snažna oružja koja možete koristiti u borbi protiv sotone

Borba protiv sotone je svakodnevna. Ovo su četiri snažna oružja koja možete koristiti u borbi protiv Sotone ili njegovih demona.

Mač Riječi

Kada se Isus sam u pustinji suočio sa Sotonom (Mt 4,1-11), koristio je Riječ Božju kao oružje kojim je ukorio neprijatelja. Sotona voli izvrtati Pismo i izvlačiti tekstove iz konteksta kako bi stvorio lažne koncepte. Isus je citirao sve stihove unutar konteksta. Svaki odjeljak Pisma koji Sotona citira, radi to izvan konteksta.

Najbolji način za borbu protiv Sotone i njegovih demona jest da poznajete Božju Riječ, da je pamtite i izvučete mač Duha onda kada vam je potreban. To je jedino oružje za napad u sklopu Božje opreme (Ef 6,10-17).

Duhovno oružje molitve

Molitva je vaša izravna veza do neba po Isusu Kristu. Kad ste sigurni da ste pod duhovnim napadom, padnite na koljena i molite Boga za izbavljenje. Kada su učenici pitali Isusa kako moliti, On je također uključio da trebaju moliti: „izbavi nas od Zloga“ (Mt 6,13), a apostol Petar je rekao: „Budite trijezni, bdijte, jer protivnik vaš, đavao, kao ričući lav obilazi tražeći koga da proždre“ (1 Pt 5,8.).

Podložite se Bogu

To se možda na prvi pogled ne čini korisnim, ali Jakov piše: „Podložite se dakle Bogu! Oduprite se đavlu, i pobjeći će od vas!“ (Jak 4,7), što znači da iz vas treba nestati svaka ljutnja koja bi u vašem životu mogla dati mjesta đavlu (Ef 4,27).

Jakov je također napisao: „Približite se Bogu, i On će se približiti vama! Očistite ruke, grješnici, i očistite srca, ljudi duše dvolike!“ (Jak 4,8). Dakle, ako ste se predali Bogu i Njegovoj Riječi, možete se oduprijeti đavlu. Međutim, biti podložan Bogu znači da morate imati čiste ruke i čisto srce, te imati dobru savjest.

Ostajte unutar Božjeg stada

Ako netko zaluta od vjere, odvaja se od Velikog Pastira koji brine za ovce, a to je loše jer neprijatelj „obilazi tražeći koga da proždre“ (1 Pt 5,8). Sotona traži lutalice, one koji su ranjeni, ozlijeđeni i odvojeni od čopora, jer su lak plijen.

Postoji sigurnost u zajedništvu ovaca i pod izravnom skrbi Velikog Pastira. Ako se nalazite izvan stada, koje je Tijelo Kristovo, Crkva, onda ste odvojeni od Glave Crkve i Glave Tijela, a to je Isus Krist.

Zaključak

Ako se želite oduprijeti napadima neprijatelja, onda upoznajte Bibliju, budite brzi da padnete na koljena i molite za oslobođenje, predajte se Bogu na dnevnoj bazi i ostanite u blizini Velikog Pastira, jer se On brine za vas i štiti vas.

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Aleksandar J.; Izvor: Faithinthenews.com

PROČITAJTE JOŠ: