Bože, trebam Tvoju pomoć i vodstvo

Dođite na početku ovoga dana Bogu u molitvi i kažite Mu: “Bože, trebam Tvoju pomoć i vodstvo!” Započnite dan s Onim koji vam daruje sve dobro u životu.

Nikad nije loše vrijeme za razgovor s Bogom. Ali kada započnete jutro s Njim, predajete mu i ostatak svog dana. Možete razgovarati o svojim planovima i obvezama, ali i prepustiti mu svoje brige. S Njim ćete biti spremni na sve što vam dan donese.

Bože, trebam Tvoju pomoć i vodstvo

Dragi Bože, dolazim Ti na početku dana. I ovaj dan želim živjeti s Tobom. Bez Tebe ništa u mome životu ne bi imalo smisla. Kao što si prošloga dana stajao uz mene i pratio me u svim poteškoćama, molim Te da to činiš i danas.

Bože, dobro znaš koliko sam slab i koliko se svaki dan trebam boriti protiv grijeha. Oprosti kad moji postupci ne odražavaju svetost. Oprosti kad sagriješim. Ja sam nesavršen, ali Ti me savršeno voliš i hvala Ti na tome. Kad neprijatelj moje duše usmjeri otrovne strijele prema meni s namjerom da me uništi, pomozi mi da se oduprem zlu.

VIDI OVO: Molitva dana: Vodi me, Oče, po svome planu

Nije mi svejedno kada vidim što se događa u svijetu. Nevolje, ratovi, prirodne katastrofe, zarazne bolesti … Ljudi su u panici i strahu, a većina ih ne traži Tebe. Mnogi su i dalje na širokom putu koji vodi u propast i ne žele živjeti za Tebe. Pomozi da ustrajem na tom uskom putu koji vodi u nebesku domovinu. Kakvi god bili pritisci i koliko god bude teško, čvrsto me drži za ruku i podsjeti me da se nemam čega bojati ili brinuti se.

Shvaćam da sam jako blagoslovljen što imam dom, obitelj, posao… i zahvalan sam na svim darovima iz Tvojih ruku. Budi uz moje najmilije, bdij nad njima i čuvaj ih.

Preuzmi kontrolu nad mojim srcem, umom i jezikom. Pomozi da budem odraz Tebe. Neka Tvoja svjetlost sja kroz mene. Blagoslovi moje suradnike i donesi mir na poslu. Udijeli mi mudrost, znanje i volju u obavljanju svih zadataka.

Bože, dobro znaš koliko je današnji svijet pun opasnosti za duhovni život. Pazi na mene. Neka se moje srce i um usredotoče na Tebe dok prolazim kroz dnevne izazove. Vodi me svake sekunde svake minute svakog sata.

Hvala što mi Tvoja Riječ govori da, ako zamolim što u Tvoje ime i sukladno Tvojoj volji, to ćeš i učiniti. Sve svoje potrebe stavljam u Tvoje moćne ruke i prepuštam se Tvome vodstvu. Amen!

NAJNOVIJE!