Božićni filmovi: 5 njih koji govore o pravom značenju Božića

Božićni filmovi su sjajna prilika da razmišljate o dubljem značenju i smislu Božića. Božić nisu Djed Božićnjak i skupi darovi, nego proslava Isusovog rođenja.

Ovo božićno vrijeme će zasigurno izgledati drugačije nego što je to bilo prijašnjih godina.

Bila je ovo još jedna izazovna godina za sve nas, pa iako pandemija utječe na blagdansko raspoloženje, baš kao i gotovo sve ostalo u našem životu, višak vremena kod kuće i sporiji tempo mogu biti prekrasna prilika da se usredotočimo na to zbog čega uopće slavimo Božić.

Mnogi od nas imaju obiteljske tradicije gledanja božićnih filmova (“Sam u kući” po stoti put), no u njima je sve manje Isusa.

Božićni filmovi koje donosimo u nastavku mogu biti odličan katalizator za dublje rasprave o tome što ovo božićno doba znači i zašto ga slavimo.

Razlog sve radosti je taj što je Bog poslao Isusa na zemlju da nas otkupi. Isus je Emanuel što znači “Bog s nama”.

Imajući to na umu, nadamo se da ćete vi i vaša obitelj uživati ​​u ovim filmovima koji ističu priču o Isusovom čudesnom rođenju i što to znači za sve nas.

Božićni filmovi vrijedni gledanja

Ovi božićni filmovi su vrijedni vaše pozornosti i gledanja jer će vam otkriti pravo značenje Božića:

1. Priča o Isusovom rođenju

Ovaj je film dramatizirana verzija proricanja Isusova rođenja. Poznate ličnosti iz biblijskih izvještaja igraju glavne uloge, uključujući Heroda, mudrace, pastire, Elizabetu, Josipa i Mariju.

Mnogo je ekraniziranih prikaza Isusova rođenja, ali Priča o Isusovom rođenju nastoji prikazati kakav je uistinu bio tada život u Izraelu. Gledanje ovog filma može nam pomoći da shvatimo da je događaj Isusova rođenja bio utemeljen na povijesti te je uključivao stvarne ljude sa stvarnim životima.

2. Zvijezda

Ovaj animirani film govori o Isusovom rođenju kroz perspektivu životinja, uključujući hrabrog Magarca po imenu Bo kao glavnog junaka.

Kroz niz avantura, Bo postaje svjedokom čuda rođenja Krista-Djeteta. Film je vrlo simpatičan, a životinjski likovi zasigurno će izazvati malo smijeha, posebno kod djece.

3. Posljednji poklon

Iako sam po sebi nije božićni film, The Ultimate Gift i dalje uključuje božićnu scenu i temu onoga što je uistinu vrijedno u životu. Ovaj film govori o Jasonu, mladiću koji je navikao na život bogatstva i lakoće, ali njegov će se život uskoro pretvoriti u zanimljiv zaokret kad mu djed u oporuci ostavi dar.

Poklon nije samo novčani iznos, već da bi ga Jason zaradio mora slijediti niz uputa. Usput otkriva zbog čega zaista vrijedi živjeti.

4. Kronike iz Narnije: Lav, vještica i ormar

Film Kronike iz Narnije – Lav, vještica i ormar je sjajna ekranizacija istoimene knjige briljantnog kršćanskog pisca C. S. Lewisa.

Ovaj film također spada u granice božićnih filmova jer se radnja odvija u vječnoj zimi. Kako kaže lik Lucy Pevensie, „Uvijek zima i nikad Božić; pomisli na to! Kako užasno!”

To je priča o avanturi te ima duboke kršćanske simbolike. Otac Božić se također pojavljuje.

5. Božićna svijeća 

Ovaj film zasnovan je na istoimenom romanu kršćanskog autora Maxa Lucada. Sigurno će se svidjeti onima koji uživaju u dramskim dramama smještenim u Engleskoj. Priča je to o novom svećeniku u neobičnom mjestu iz devetnaestog stoljeća.

U nastojanju moderniziranja malenog mjesta, sam doživljava velike životne promjene od strane tamošnjih ljudi. Ovaj film je usredotočen na čudo Božića.

Nadamo se da će vam predloženi božićni filmovi sigurno na neki način uljepšati blagdansko raspoloženje.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!