Kada sam bila dijete, u 80-ima, bila je TV reklama za Calgon pjenušavu kupku. Reklama je prikazivala umornu majku s djetetom koje je vrištalo, s loncem u kojem se nešto kuhalo na štednjaku, i telefonom koji je zvonio. Tada je, usred kaosa, pokrila uši i viknula: “Calgon, odvedi me odavdje!”

Ovaj Majčin dan voljela bih potaknuti sve one iscrpljene majke, no sa puno više od kupke s mjehurićima. Božja obećanja su vječna i pravovremena za umornu dušu. Ovo je nekoliko podsjetnika o tim dragocjenim obećanjima.

1. On će vas nositi

“Kao pastir, tako on pase stado svoje. Janjad uzima u naručje svoje. Nosi ih na prsima svojim; polako vodi dojilicu ovcu.” (Izaija 40,11)

Stara himna “Spasitelju, kao pastir vodi nas” podsjeća nas na to koliko nam je potrebno nježno Isusovo vodstvo. Toliko vremena provodimo njegujući svoju djecu, da zanemarujemo dopustiti Spasitelju da nas njeguje.

Ovaj Majčin dan: pronađite nekoliko fotografija pastira koji vode svoje stado. Kako budete gledali sliku, razmišljajte i o Isusu, Dobrom Pastiru. Pročitajte Ivanovo Evanđelje 1,7-16 i izvještaj o tome kako vas Isus čuva i vodi na svoja polja odmora i obilatosti.

VIDI OVO: ZA SVE SINOVE: Razmišljanja na Majčin dan

2. On će uvećati vašu snagu

“On daje snagu umornome, daje jakost slabome.” (Izaija 40,29)

Ne znam za vas, no mene nadahnjuje saznanje da nas Bog osnažuje putem svoga duga kojim nam isto tako povećava snagu! Bez mrdanja prstom, Bog izgrađuje fizičke i duhovne mišiće koji su nam potrebni za sve prilike – pogotovo za majčinstvo! Bez obzira radilo se o izdržljivosti za hod po hodnicima u 2 u jutro, ili molitvama za tinejdžera koji je zalutao, On nam daje snagu da izdržimo.

Ovaj Majčin dan: Ostavite svoju slabost pod Njegovim nogama. Pokušajte upamtiti citat iz Izaija 40,31 kao podsjetnik o Božjoj moći i snazi u vašem životu.

3. On će se pobrinuti za vašu baštinu

“Gospode, ti si meni baština i dio; ti si, koji mi je odredio sudbinu moju. Na milu zemlju pao je dio sudbine moje; doista, baština moja dopada mi se veoma!” (Psalam 16,5-6)

Ne postoji ništa u životu što je promaklo Božjoj providnosti – uključujući i iscrpljenost koja dolazi s majčinstvom. Kakav god da je zalogaj kojeg nam je dao, On nam je isto tako dao i načine kojima se možemo nositi s tim zalogajem.

Ovaj Majčin dan: Napravite listu Božjih darova, od jastuka na kojeg polažete svoju umornu glavu, do obilja hrane kojeg imate u svome hladnjaku. Zahvalite mu na veličanstvenoj ulozi “majke” koju vam je On dao. Znajte da će se on ne samo pobrinuti za vas, nego da će vas blagosloviti i dobrim nasljeđem.

4. On će oživjeti vašu dušu

“Zakon je Gospodnji siguran vođa, provodi dušu; svjedočanstvo je Gospodnje pouzdano, čini luđake mudracima. Zakon je Gospodnji savršen, veseli srce; naredbe su Gospodnje čiste, prosvjetljuje oči.” (Psalam 19,7-8)

Bez obzira na to koliko sam iscrpljena, kada god otvorim Bibliju ili Psalme i pročitam ih s velikim očekivanjem, nikada ne ostanem razočarana!

Ovaj Majčin dan: Odaberite jedan psalam i čitajte ga kao osobnu poruku. Zapišite istine koje je Bog uputio vašem srcu i pišite dnevnik o njima. Zapamtite da Božja Riječ oživljava klonulu dušu više od ičega!

Pjenušava kupka možda je jedan način opuštanja i “bježanja od svega”, no na ovaj Majčin dan sjetimo se Božjih obećanja koja nas vode do mirnih pašnjaka, koja nas osnažuju i održavaju, i koja nas oživljavaju na nama nedokučive načine.

Gospodine, dolazimo ti na ovaj Majčin dan umorni i iscrpljeni. Trebamo Tvoju snagu. Hvala Ti za tvoja nježna čuda kojima nas približavaš svojem zagrljaju. Potrebna nam je nježnost i odmor koje samo Ti možeš pružiti. Budi naše osvježenje, Gospodine, u našoj ljubavi i služenju u majčinskoj službi. U Isusovo ime, amen.

Autorica: Jennifer Waddle; Prijevod: Ida U.; Izvor: Ibelieve.com