Za sve u Francuskoj, Isusove ruke su ispružene. Uskrsli Spasitelj proteže svoje krvave ruke i kaže: „Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni, i ja ću vas okrijepiti“ (Mt 11,28).

U Francuskoj je tkanina obitelji i nacije poderana, i deset tisuća ljudskih vlakana su pohabana od bijesa i mokra od tuge.

Pored njih, još milijuni su isprepleteni pogođenim pramenovima, i okusili gorku sol suza. A na nesigurnoj udaljenosti od četiri tisuće milja, osjećamo tugu ljudskih vlakana i u našim srcima.

Vapaj „Allahu Akbar“ (arapski: „Allah je velik“) popunio je jezivi jaz između pucnjave i eksplozije. Zbogom, raskomadani teroristu. To je moja želja – zbogom – ali to nije ono u što ja vjerujem.

Vaš Allah nije veliki. Niti je Bog. Jer sam Bog je rekao da svatko tko niječe Sina ne poznaje Boga (1 Iv 2,23). I ne samo to, nego i ovo: onaj tko voli ubijati nema nadu za vječni život (1 Iv 3,15). Oh, kako ste prevareni, da možete misliti da svoj put do raja popločavate krvlju od „nevjernika“.

„Bože osvete, Gospode, Bože osvete, sijevni!

Podigni se, suče zemlje, uzvrati plaću oholima!

Dokle će opaki, Gospode, dokle će opaki likovati?“ (Ps 94,1-3)

Marc Coupris, jedan od onih koji je preživio pucanje u Le Bataclanu (kazalištu), rekao je: „To je bio pokolj… Pucali su s balkona. Vidio sam kako se moj posljednji sat odvija preda mnom. Mislio sam da je to kraj. Mislio sam da sam gotov, mrtav.“ Ali to nije bio tvoj kraj, Marc. Zahvalni smo za to. Želio bih da se isto može reći i za sve ostale. No za mnoge, život je gotov. Oni su završili.

O, neka se probudimo iz obamrlosti razmišljanja da znamo kada će nam se život završiti. Ne znamo. Bog nam je rekao kako da govorimo o našem sutra. „…govorite: ‘Ako Gospodin htjedne, i živjet ćemo i učiniti ovo ili ono’“ (Jak 4,15). Ako ovo čitate, dobili ste još jedan dan. Možda samo jedan. Razmislite o tome.

Za sve u Francuskoj, Isusove ruke su ispružene. Uskrsli Spasitelj proteže svoje krvave ruke i kaže: „Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni, i ja ću vas okrijepiti“ (Mt 11,28). „A Duh i nevjesta govore: ‘Dođi!’ I tko čuje, neka rekne: ‘Dođi!’ I tko žeđa, neka dođe! I tko hoće, neka uzima vode života bez naplate!“ (Otk 22,17).

Osveta će doći. Ne mora doći putem pojedinaca. „Ne osvećujte se, ljubljeni, nego dajte mjesta Božjem gnjevu; jer pisano je: Moja je osveta, ja ću uzvratiti, govori Gospodin“ (Rim 12,19). Postoji vrijeme za sve pod nebom. Sada je vrijeme da Francuska, a i svi mi, čujemo Isusove riječi: „Ili onih osamnaest na koje je pao toranj u Siloamu i pobio ih — mislite li da su oni bili veći dužnici od svih ljudi koji stanuju u Jeruzalemu (ili Parizu)? Nipošto, kažem vam, nego ako se ne pokajete, svi ćete tako propasti“(Lk 13,4-5).

A ako se pokajemo? Grijesi su nam oprošteni. Bog nas je sa sobom pomirio. Pakao se zatvorio. Nebo nam se otvorilo. Dan nam je Duh. Imamo bogatstvo ljubavi. „Ispunilo se vrijeme i približilo se kraljevstvo Božje! Pokajte se i vjerujte evanđelju!“ (Mk 1,15).

Autor: John Piper; Prijevod: Aleksandar J.;

IZVORDesiringGod.org