Božje oko svuda gleda, sakrit mu se ništa ne da

Bog nije hladna, udaljena, nejasna bezlična sila koja ne brine za nas. On nas stalno promatra i uvijek želi biti blizu!

Bog je tako velik da zna sve o nama! Biblija kaže: “I nema stvorenja nevidljiva pred njim, nego je golo i otkriveno očima onoga kojemu treba da dadnemo račun.” (Hebrejima 4, 13)

Razmislite o tome na trenutak. Ograničeni smo u svom znanju, ali Bog nije. Mi smo nesavršeni, ali On nije. Ne znamo budućnost, ali On zna. Ponekad ne razumijemo ni sebe ni svoje motive, ali On zna sve o nama. Napokon, stvorio je cijeli svemir – od najudaljenije galaksije do najmanjih subatomskih čestica. I stvorio nas je da bismo mogli imati zajedništvo s Njim.

VIDI OVO: Bog vidi sve što činite!

Plaši li vas misao da Bog zna sve o vama – što radite, mislite, čak i vaše planove za budućnost? Možda bi i trebalo, jer jednog će dana svatko od nas stajati pred Njim u vječnosti. Ali znajte: ne treba biti tako, jer On nas ljubi i omogućio nam je put da ga spoznamo.

Isus je sišao s neba da nas spasi od naših grijeha i pomiri nas s Ocem. Zašto je to učinio? Učinio je to jer nas voli. Bog nije hladna, udaljena, nejasna bezlična sila koja ne brine za nas. On nam uvijek želi biti blizu! Svakoga dana, svakoga sata, svake minute, svake sekunde!

VIDI OVO: Jesi li pomiren s Bogom?

Budući da je Isus, naš Spasitelj, iskusio naše slabosti i iskušenja, ali nikad nije sagriješio, možemo “s pouzdanjem pristupiti Božjem prijestolju milosti, tako da možemo primiti milosrđe i naći milost da nam pomogne u našem vremenu potrebe” (Hebrejima 4, 16). Gospodin je u kontroli naših života, bez obzira kroz što prolazili. Zbog svoje ljubavi, blagoslivljat će kroz život one koji vjeruju u Njega i nagraditi vijencem pravednosti u svome Kraljevstvu.