Božji čovjek se oženio s djevojkom koja ima neizlječivu kožnu bolest

Ovaj par nam pokazuje istinsko značenje prave ljubavi i ljepote!

Božji čovjek se zaručio i oženio djevojku koja ima rijetku i neizlječivu kožnu bolest pod nazivom „Xeroderma Pigmentosum“ čime je nadahnuo milijune.

Bez obzira želimo li to priznati ili ne danas tjelesni izgled igra veliku ulogu. Možda je u ljudskom instinktu da prosuđuje koliko osoba vrijedi prema onome kako izgleda. Čak i u Starom zavjetu Davida njegov otac nije uzeo u obzir za kralja zbog toga što nije bio dovoljno tjelesno upečatljiv:

Ali Jahve reče Samuelu: “Ne gledaj na njegovu vanjštinu ni na njegov visoki stas, jer sam ga odbacio. Bog ne gleda kao što gleda čovjek: čovjek gleda na oči, a Jahve gleda što je u srcu“. (1. Samuelova 16,7)

Božja Riječ nas uči istini da bismo, unatoč tomu što svijet gleda na čovjekov izgled, mi trebali naučiti gledati na vrijednost čovjeka tako što ćemo gledati duboko u njegovo srce.

Ono što je definitivno jest to da Božji čovjek Edmilson Alcantara iz Ceare u Brazilu jako dobro razumije Božje srce. Nedavno se 23-godišnji Edmilson zaručio za svoju 28-godišnju djevojku Karine de Suoza. Ono što je još iznenađujuće jest to da bez obzira na to što je znao za Karininu bolest niti u jednome trenutku nije oklijevao zaprositi je.

Foto: Facebook

Karine ima rijetku kožnu bolest pod nazivom „Xeroderma Pigmentosum“. Zbog ekstremne osjetljvosti kože na ultraljubičaste zrake istoga trenutka kada svjetlost dotakne njezinu kožu dolazi do depigmentacije i lezija na koži.

Istraživanja kažu da je njezina bolest neizlječiva. Kod Karine bolest je uzrokovala biljege i lezije po cijelome tijelu, što bi samo po sebi bilo dovoljno za nju da ima nisko samopouzdanje i da izbjegava kontakt s drugim ljudima.

Foto: Facebook

No zahvaljujući svojoj vjeri u Boga ni to je nije moglo spriječiti da živi normalnim životom. Itekako je svjesna da je ljudi prosuđuju na temelju njezinog izgleda ali ona je svo svoje povjerenje stavila samo u Boga. To je učinilo da se Edmilson zaljubi u nju, u dio nje koji ljudske oči ne vide.

U svijetu gdje izgled vrijedi više od osjećaja njih dvoje su se upoznali ne slučajnošću već je to bio susret duša, susret prihvaćanja, karaktera i ljubavi.

Foto: Facebook

Ono što trebamo činiti jest svakoga dana biti zahvalni za to tko smo. Prestanimo se žaliti zbog onoga što smo. Prihvatimo i prigrlimo život. 

IZVOR: Godtv.com