BOŽJI POZIV CRKVI: Svaki vjernik se treba odazvati!

Na ovaj poziv se svi trebamo odazvati!

Gdje je Crkva usred kaosa? Puna je vjerske aktivnosti, ali to je uglavnom tijelo. To je tragično, jer naš Gospodin uvijek ima lijek za svijet u krizi. Vrijeme je potvrdilo da je lijek, koji je on koristio generacijama kako bi probudio svoju mrtvu, otpalu crkvu, jednostavno ovo: Bog podiže odabrane muškarce i žene.

Kako bi odgovorio svijetu u krizi, naš Gospodin koristi pojedince. Prvo, on ih nadnaravno mijenja, a onda ih poziva na život potpune pokornosti njegovoj volji. Ti od Boga dotaknuti sluge najbolje su opisani u Psalmu 65,5: “Blažen kog izabra i k sebi uze; on boravi u dvorima tvojim.”

Ukratko, Bog poziva takvog slugu da se odvoji i tamo, u strahovitoj Gospodnjoj nazočnosti, taj sluga dobiva Božji um – božanski poziv. Iznenada je njegova duša ispunjena hitnošću te se pojavljuje s od Boga dobivenom riječju, spreman hodati s duhovnim autoritetom.

Biblijska povijest ponovno i ponovno otkriva taj obrazac. Iznova i iznova Božji ga je narod odbacivao i okretao se idolima, prisvajajući poganske običaje. I u svakom slučaju, Bog je podigao pobožnog slugu: suca, proroka, pravednog kralja.

Samuel je jedan od takvih primjera. On je korio Izraela: “Ali oni zaboraviše Jahvu, Boga svoga, i on ih predade u ruke (njihovih neprijatelja) … I opet su vapili Jahvi za pomoć govoreći: ‘Zgriješili smo, jer smo ostavili Jahvu'” (1 Sam 12,9-10).

Takvi od Boga dotaknuti sluge postali su Božji instrumenti izbavljenja. Bili su u stanju razabrati vremena, a s obzirom da su poznavali Božje srce, Gospodin ih je upotrijebio kao svoje proroke.

Danas Bog poziva mnoge da izađu iz zauzetosti života i krenu u potragu za njegovom nazočnošću. “Oni koji čekaju na Gospoda, snaga im se obnavlja” (Iz 40,31).

Jeste li iskusili ovaj božanski poticaj da komunicirate s Gospodinom na dublji način? On želi da provodimo vrijeme s njim u tihom štovanju, čekajući čuti njegov glas.

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org