Braća i sestre ujedinjeni nakon teške nesreće koja im je odnijela roditelje

Braća i sestra su ponovno ujedinjeni nakon teške prometne nesreće u kojoj su izgubili roditelje i najmlađu sestru.

Jim Alan Clemens i Karisa Brianne Clemens upoznali su se i postali su dobri prijatelji. Najprije su uživali u prijateljstvu, ali nakon što su se morali odseliti jedno od drugoga, shvatili su da žele više od prijateljstva. 

Uskoro su se ponovno sreli, zaljubili i vjenčali. Bili su presretni zbog rođenja svoje prve djevojčice, Angele. Njoj se uskoro pridružio Zachary, a nakon toga, samo godinu dana kasnije stigao je i Wyatt. 

Dvije godine poslije obitelj je upotpunio Nicholas, a sve je sjelo na mjesto 2018. godine kada je rođena malena Julieanna. 

Za osmu godišnjicu braka obitelj se skupila s prijateljima te su imali divnu i skromnu večeru. 

Većinom, za vrijeme večere, roditelji bi dali djeci da pričaju priču, no taj dan su Jim i Karisa odlučili podijeliti svoju priču – priču svoje ljubavi. 

„Bila je ovo luda vožnja, ali ne mogu zamisliti nikog drugog s kime bih ju radije dijelila, sa svim usponima i padovima“, napisala je Karisa Jimu, „Volim te. Prije osam godina sam ti se obvezala za život, a to bih ponovno učinila. Hvala ti što si moj vječni drug.“ 

7.4.2018. godine Jim (31) i Karisa (29) su se vozili kući sa svoje petero djece kada je jedan vozač izgubio kontrolu nad svojim vozilom te se zabio u obiteljski automobil. 

VIDI OVO: Bio je na rubu smrti nakon prometne nesreće, no molitve su ga spasile

Majka, otac i dvomjesečna kćer su poginuli u nesreći
Foto: Jim & Karisa Clemens Memorial/Littlethings.com

Majka, otac i dvomjesečna kćer su poginuli u nesreći

Jim i Karisa su poginuli, a s njima i njihova dvomjesečna kćer, Julieanna. 

Njihovo preostalo četvero djece, Angela (8), Zachary (5), Wyatt (4) i Nicholas (2) su odvedeni u bolnicu. 

Nicholas se jako brzo oporavio, ali su Wyatt, Zachary i Angela zadobili teže ozlijede. 

Nije bilo jasno kako će se izvući. Angela se prva probudila. 

Njihova teta, Teresa Burrell, podijelila je informacije o njihovom napretku na društvenim mrežama. Jedna od najemocionalnijih fotografija bila je ona na kojoj Zachary drži Angelu za ruku na bolničkom krevetu. To je trenutak kada su se prvi put vidjeli nakon smrti svojih roditelja i sestre. 

Teresa je napisala: „Dive me čuda koja se događaju kada svoje molitve uskladimo s Očevom voljom. Jučer sam zamolila za posebnu molitvu za Zacharyja. Vidjeli smo mnoga čuda s njim. Jučer je izašao iz kreveta i sjeo u kolica. On i Angie su se uspjeli vidjeti prvi put. 

Ona je imala teške ozljede mozga, ali je jučer pjevala i čitala s nama. Naša su srca puna čuda.

Jutros je Wyatt počeo hodati te su ga čak morali spriječiti da ne trči. Hvala vam za molitve i podrške. Čuda se događaju.“ 

Uskoro je uslijedila nova obavijest. 

VIDI OVO: Fotografija vatrogasca i djevojčice nakon prometne nesreće obilazi svijet iz predivnog razloga

Braća i sestre ujedinjeni 1
Foto: BBC.com

Djeca su ponovno zajedno

Djeca su napokon dobila priliku ponovno biti zajedno. Wyatt je bio paraliziran, ali se polako počinje kretati. Teško ga je obuzdati jer želi trčati, a hoda uz pomoć. On je velika podrška svojoj braći i sestri. 

Zach ima većih problema te mora jesti kroz cijev. Bori se s infekcijama i ima vrućicu. U velikim je bolovima, fizički i emocionalno. Angeli je bolje, čita i lakše govori. Noge joj zacjeljuju od teških ozljeda te je još u kolicima. 

Svo troje djece bori se s tugom dok prihvaćaju gubitak roditelja i sestre. 

Teresa je uskoro objavila divne vijesti. 

„Vidjeli smo snagu i hrabrost koju si međusobno daju.“ 

Zachary se još bori s bolovima i depresijom, no djeca su napokon zajedno. Njihova baka i teta Sherri organizirali su im druženje i zabavu te su čak jeli sladoled i proveli oko sat vremena zajedno. 

Zachary se odlično oporavlja uz podršku sestre i brata. Svaki dan se na njima vidi moć molitve i čuda. 

Djecu čeka još dosta terapije, a obitelj Clemens se okreće zajednici za pomoć u brizi za djecu i organiziranju ukopa za poginule članove obitelji. 

Teresa je zaključila: „Dok pokušavamo pomoći djeci da se suoče sa stvarnošću – da njihovih roditelja i sestre više nema – nailazimo na velik izazov. Trebamo učiniti što možemo da se djeca oporave, da se osjećaju voljeno i da nastave ići prema naprijed.“