Vaš brak je u opasnosti ako vaš suprug ponavlja ovih 6 rečenica

Užasne rečenice koje mogu uništiti brak koji je trajao godinama.

Vaš brak je u velikoj opasnosti ako vaš suprug često ponavlja ove rečenice. Otvoreno razgovarajte s njim o tome kako se osjećate zbog tih rečenica.

Ako polako ponestaje komunikacije i poštivanja između vas i vašeg partnera, možda ste zabrinuti za vaš brak.

Kako biste imati dugotrajan, čvrst i sretan brak morate održavati komunikaciju, međusobno poštovanje i obaveze.

Ako vaš suprug često izgovara ove rečenice, otvoreno razgovarajte s njim o tome kako se osjećate zbog tih rečenica. On bi trebao imati razumijevanja i poštovanja prema vašim osjećajima i mišljenjima.

1. „Dosadno mi je“

Ponekad je dobro poremetiti vašu uhodanu rutinu. Zapitajte se jeste li sretni s rutinom vaše veze. Mislite li da je on zadovoljan time? Važno je da s vremena na vrijeme odvojite koji trenutak kako bi radili nešto novo i drugačije te tako osnažili vašu ljubav i emocionalnu povezanost u vašoj vezi.

2. „Nikad ne razumiješ o čemu pričam“ ili „Ne razumiješ me“

Muškarci i žene različito razmišljaju. Ponekad, komunikacija u vezi može biti složena.

Ako on izjavljuje da ga često ne shvaćate, potrudite se slušati jedno drugoga i razumjeti poziciju svog partnera. To je vrlo važno za stvaranje snažnog braka.

VIDI OVO: Molitva za supruga: 5 stvari za koje žena treba moliti

3. „Nikada se nećeš promijeniti“

Promjena je teška. No ako vaš suprug neprestano izjavljuje da niste sposobni promijeniti se, razgovarajte s njim o razlozima zbog kojih radite određene stvari s kojima se on ne slaže.

Razgovor o vašem načinu razmišljanja će otvoriti put za razumijevanje te će bolje shvaćati vašu poziciju. Izmjenjujte se u razgovoru o stvarima koje nećete mijenjati, i o stvaranju kompromisa za stvari koje možete promijeniti.

4. „Zašto nisi kao…“

Usporedbe uništavaju veze. Ako vas vaš suprug neprestano uspoređuje sa svojom mamom, prijateljima, sestrom ili drugim ženama to znači da ne cijeni vas kao osobu. Razmislite o situaciji i napravite ono što je najbolje za vas.

5. „Ti više nisi osoba u koju sam se zaljubio“

Tijekom godina u vezi se odvijaju fizičke, emocionalne i intelektualne promjene.

Ako vaš muž neprestano izgovara ovu rečenicu, tada ne razumije da ni on nije ista osoba u koju ste se vi zaljubili. Nemoguće je da osoba uvijek bude potpuno ista.

Kako biste imali uspješan brak, morate rasti i mijenjati se zajedno te trebate kao par prihvaćati promjene i raspravljati o njima.

Za uspješan brak je neophodan zajednički rast i zajednička promjena.

6. „Što god da kažeš je u redu“ ili „Što god ti želiš“

Ove rečenice ukazuju na manjak interesa za ono što vi činite, te zapravo, za ono što vi želite. Uzrok tome nije vaša dominacija vezom i njegova pokornost vašim željama, naprotiv! Ovakav stav ukazuje na manjak strasti i intrige u vašem braku.

Ključ uspješnog braka jest komunikacija i povjerenje, a ne usredotočivanje na male stvari. Uzmite si vremena kako biste zajedno riješili probleme i određena ponašanja kako biste bili sretni, piše Family Today.

NAJNOVIJE!