Svi se brinemo za zdravlje tijela, a što je s dušom?

0
Svi se brinemo za zdravlje tijela, a što je s dušom?

Spasi svoji dušu još danas, ne odlaži tu odluku, jer nema ljepšeg i boljeg nego biti spašen, slobodan i siguran u Božjoj prisutnosti.

U slučaju potresa čitamo upute kako da se ponašamo, imamo spremnu torbu s osnovnim stvarima, znamo da ne smijemo ići van dok traje potres, razmišljamo gdje se sakriti u slučaju potresa – sve u cilju da spasimo svoj život i život naših bližnjih.

Što je sa spasenjem naše duše?

Što radimo po tom pitanju i jesmo li pročitali upute što trebamo napraviti? Pogledajmo što piše u Bibliji.

1. Od čega se trebamo spasiti?
Trebamo se spasiti od grijeha i kazne za grijeh. Zbog Adama, grijeh je ušao u ovaj svijet i svi smo grešnici po svojoj prirodi (Rimljanima 3, 10). Trebamo se osloboditi od ropstva i prokletstva grijeha (Rimljanima 6, 6). Naš grijeh odvojio nas je od Boga, a posljedica grijeha je smrt, odnosno vječna muka u ognju paklenom (Rimljanima 6, 23; Matej 10, 28).

2. Tko spašava?
Samo Bog može oprostiti grijeh i osloboditi od ropstva grijeha (2. Timteju 1, 9; Titu 3, 5).

3. Kako Bog spašava?
Bog nas je spasio kroz Krista (Ivan 3, 17). Isusova smrt na križu i uskrsnuće koje je uslijedilo, postigli su naše spasenje (Rimljanima 5, 10; Efežanima 1, 7). Sveto pismo jasno govori da je spasenje milosni, nezasluženi dar Božji (Efežanima 2, 5.8) i moguće je samo po vjeri u Isusa Krista (Djela 4, 12).

VIDI OVO: Samo Isus spašava: spasenja nema ni po jednom drugom

4. Kako primamo spasenje?
Spašavamo se vjerom. Prvo, moramo čuti evanđelje: radosnu vijest o Isusovoj smrti i uskrsnuću (Efežanima 1, 13). Potom, moramo vjerovati — u potpunosti se pouzdati u Gospodina Isusa (Rimljanima 1, 16). To uključuje pokajanje, promjenu mišljenja o grijehu i Kristu (Djela 3, 19), i zazivanje imena Gospodnjega (Rimlljanima 10, 9-10).

Definicija spasenja bila bi:
“Izbavljenje, po Božjoj milosti, od vječne kazne za grijeh koja se daje onima koji vjerom prihvaćaju Božje uvjete pokajanja i vjere u Gospodina Isusa.” Spasenje je dostupno samo u Isusu (Ivan 14, 6) i sve ovisi samo o Njemu: naša sloboda i sigurnost.

Ne odlažimo spasenje duše

Spasi svoji dušu još danas, ne odlaži tu odluku, jer nema ljepšeg i boljeg nego biti spašen, slobodan i siguran u Božjoj prisutnosti. On je naša čvrsta nada, čvrsti kolut za spašavanje koji nikada neće iznevjeriti!

VIDI OVO: Dolazi Božji gnjev: Kako ga izbjeći?

Benefite tog spasenja vidimo već za ovoga života: imamo novi život, slobodu od grijeha, čistu savjest, blagoslov, mir, radost, ljubav po Duhu Svetom, kojeg primaju svi koji uzvjeruju.

A kad ovo tijelo umre, oni koji su spašeni imaju vječno bogatstvo u Njegovoj slavi; bez patnje, bolesti, ratova, potresa, virusa, stresova… Ima li boljeg mjesta od tog?

IZVORSvjetlo istine