„Ta ova malenkost naše časovite nevolje donosi nam obilato, sve obilatije, breme vječne slave “ (2. Korinćanima 4,17). 

Duboko u nama postoji osjećaj nečeg većeg u životu što nas gura naprijed. Bez obzira na iskustva koja ste imali, bez obzira koliko ste divni bili, to su bile samo naznake onoga što tek dolazi. Vama neopisivo nedostaje mjesto na kojem nikada prije niste bili, a to mjesto je raj. Tako ste stvoreni. 

Biblija kaže da je Bog stavio vječnost u naša srca (vidi: Propovjednik 3,11). To jednostavno znači da u nama postoji osjećaj kao da ima nešto više od života. To je ono što nas gura naprijed. 

Ono je kao urođeni impuls koji vidimo u životinjskom kraljevstvu, kao losos koji tako odlučno nastavlja plivati uzvodno. Vidimo to na način na koji se lastavice svaki put vraćaju u naše krajeve. Njih vodi taj impuls. 

VIDI OVO: 5 činjenica o raju koje će vas možda iznenaditi

I mi to isto imamo, to no je impuls koji nas vodi prema mjestu kojeg još nismo vidjeli. To je kao da smo se poželjeli svog doma u Raju. Do tog dana, nema ništa što će potpuno zadovoljiti naše živote. Bez obzira što nam se dogodi na Zemlji, to je ništa u usporedbi s ovom velikom nadom. 

Apostol Pavao je napisao: „Ta ova malenkost naše časovite nevolje donosi nam obilato, sve obilatije, breme vječne slave jer nama nije do vidljivog nego do nevidljivog: ta vidljivo je privremeno, a nevidljivo – vječno“ (2 Korinćanima 4,17-18). 

Ovo je nada kršćana – nada u mjesto zvano Raj. Čeka nas bolji svijet u budućnosti. Nešto mnogo veće od onoga što sada imamo priliku iskusiti. 

Autor: Greg Laurie; Izvor: Harvest.org