Čekate Božji odgovor na molitvu? Evo što trebate činiti dok ne stigne

Ako čekate Božji odgovor na molitvu, postoje stvari koje trebate činiti prije nego što dođe. Čekanje ima svoju vrijednost – ono gradi strpljivost.

Bilo da čekate rezultate ispita od prošlog tjedna ili čekate red u trgovini, činjenica je da nitko ne voli čekati.

Čekanje je sastavni dio života. Kada dođe ono što smo čekali, čekamo opet nešto drugo – ponudu boljeg posla, romantičnu vezu ili odmor.

Koliko god to nama nije ugodno, čekanje ima svoju vrijednost – ono gradi strpljivost. Strpljivost nije toliko vezana za ono što čekate, nego na koji način nešto čekate.

Što trebate činiti dok čekate Božji odgovor na molitvu? Autor Joel Delgado u svom članku 5 načina kako dobro čekatidaje nekoliko savjeta:

1. Provodite vrijeme u molitvi.

“U nadi budite radosni, u nevolji strpljivi, u molitvi postojani! ” (Rimljanima 12,12).

Otvorite srce Bogu. Iznesite Mu svoje strahove i sumnje, zajedno sa željama i snovima. On želi da mu vjerujete u svemu što tražite od Njega. Tada u tišini slušajte.

2. Slavite Boga za sve što je već učinio.

“A ja ću se uvijek uzdati, iz dana u dan hvaleć’ te sve više.” (Psalam 71,14).

Sjetite se stvari kroz koje ste, uz Božju pomoć, već prošli. Dajte mu slavu za sve prošle pobjede. Prestanite biti usredotočeni na stvari koje nemate i budite zahvalni na blagoslovima koje imate.

Ništa ne može donijeti veću radost od srca koje je usred čekanja zadovoljno i zahvalno.

VIDI OVO: 7 načina na koje Bog koristi čekanje da vas pripremi

3. Budite pripravni.

“Ne znate li: trkači u trkalištu svi doduše trče, ali jedan prima nagradu? Tako trčite da dobijete. Svaki natjecatelj sve moguće izdržava; oni da dobiju raspadljiv vijenac, mi neraspadljiv. Ja dakle tako trčim – ne kao besciljno, tako udaram šakom – ne kao da mlatim vjetar, nego krotim svoje tijelo i zarobljavam da sâm ne budem isključen pošto sam drugima propovijedao. ” (1 Korinćanima 9,24-27)

Ako ste se prijavili na maraton koji će se upriličiti za nekoliko mjeseci, sigurno nećete sjediti te ne raditi ništa do tada. Ako ste pametni, već sada ćete se početi pripremati za utrku.

Ustajat ćete se ranije, vježbate ćete, pazit ćete na prehranu, poradit ćete na snazi i izdržljivosti itd. Isto tako, pripremite se na ono što je Bog već pripremio za vas. Čemu vas Bog želi naučiti u vremenu čekanja?

4. Imajte na umu pravu perspektivu.

“Visoko je iznad zemlje nebo, tako su puti moji iznad vaših putova, i misli moje iznad vaših misli.«” (Izaija 55,9).

Često puta se trebamo povući kako bi dobili veću sliku cijele situacije u našem žviotu. Ne radi se o tome što će nas zadovoljiti, već što Bog želi učinit u nama, za nas i po nama kasnije.

VIDI OVO: Čekanje u molitvi: Koliko dugo trebamo čekati na Boga?

5. Nastavite dalje.

“Ne kao da sam već postigao ili dopro do savršenstva, nego – hitim ne bih li kako dohvatio jer sam i zahvaćen od Krista.” (Filipljanima 3,12).

Nastavite ići naprijed. Postoje stvari koje sada treba napraviti. Prilike za rast, služenje i učenje su uvijek pred nama, ali ih lako možemo propustiti ako se neprestano brinemo o sutrašnjici. Kako možete rasti na mjestu na kojem se sada nalazite?

U vremenu čekanja naš karakter se najviše izgrađuje.

NAJNOVIJE!