Naslovnica Zdravlje ČEŠNJAK I LIMUN: Čudotvorna kombinacija koja će vas preporoditi!

ČEŠNJAK I LIMUN: Čudotvorna kombinacija koja će vas preporoditi!

Češnjak u kombinaciji s limunom čudotvorno djeluje na naš organizam. Osim što čisti krvne žile i snižava visoki tlak, jača imunitet, djeluje protubakterijski i smanjuje kolesterol u krvi.

Kombinacija smanjuje i blago povišeni šećer te pomaže cijelom tijelu da se očisti od toksina.

Za pripravak je potrebno:

  • 300 grama domaćeg nešpricanog češnjaka,
  • 1 kilogram nešpricanog limuna.

Ako nemate izvor ovih domaćih namirnica, možda je najbolje kupiti ih u dućanima zdrave hrane.

Priprema pripravka od češnjaka i limuna:

Oguljeni češnjak i limun zajedno s korom se sitno narežu i ubace u blender. Dobivena smjesa se ubaci u 1,5 litre prokuhane mlake vode te stavi na vatru.

Nakon što na vrlo laganoj vatri sve zajedno zakuha, treba kuhati 15 minuta. Nakon toga mlaka mješavina se prebaci u staklene tegle i nakon što se ohladi i zatvori, spremi u hladnjak.

PROČITAJTE: Češnjak na prazan želudac čini čuda kakva ne možete ni zamisliti

Važno: vrlo je vjerojatno da će cijeli hladnjak imati miris na mješavinu, pa izvadite iz njega sve slatke namirnice jer miris češnjaka ide ruku pod ruku samo sa slatkim namirnicama.

Uzima se u količini od pola decilitra tijekom 25 dana, a navodno se ova kura može provesti samo jednom do dva puta godišnje u razmaku od 6 mjeseci.

Važno je napomenuti i da češnjak može teško pasti na želudac ljudima osjetljiva želuca, pa je kod takvih osoba potrebno naviknuti tijelo i sluznicu na pripravak uzimajući po jednu žlicu pripravka dok se tijelo ne navikne, postepeno povećavajući dozu.

PROČITAJTE: Češnjak topi masnoće i pomaže u mršavljenju

Također, iako se u receptu sugerira uzimanje pripravka ujutro na prazan želudac, možda je ipak, dok ne vidite kako djeluje na vas, potrebno u prvo vrijeme uzimati ga nakon doručka.

Probajte, osluškujte svoje tijelo i na prve znakove žarenja i osjećaja mučnine smanjite dozu, piše Burza.hr.

Isplati se probati!

NAJNOVIJI ČLANCI