NaslovnicaŽivotČestitke za rođenje djeteta: Najljepše čestitke inspirirane Biblijom

Čestitke za rođenje djeteta: Najljepše čestitke inspirirane Biblijom

Trebate li čestitke za rođenje djeteta? Ako ne znate što biste napisali, mi vam nudimo pomoć. Donosimo najljepše čestitke inspirirane Biblijom.

Nema većeg čuda od rođenja djeteta. Dijete donosi radost, ljubav i nadu za budućnost. Stoga, idealna je poruka koja je ispunjena i inspirirana vjerom da biste čestitali rođenje djeteta.

Pisanje čestitke za rođenje djeteta iz kršćanske perspektive poruku može učiniti još više značajnom i svrhovitom ukoliko roditelji djeteta dijele vaša uvjerenja. Pa ipak, dosta je izazovno stvoriti takve čestitke.

Da bismo vam u tome pomogli, donosimo kršćanske čestitke za rođenje djeteta inspirirane Biblijom.

Najljepše čestitke za rođenje djeteta

– Dijete je dar Božji. Tvoj je mališan blagoslovljen roditeljima koji ga/ju vole i pravednom dobrodošlicom. Neka osjeti ljubav i pripadnost koji dolaze uz ljubav prema Bogu.

– Bog te je blagoslovio neprocjenjivim darom. Dječakom koji je poslan iz raja da ga odgojite i othranite. On će odrasti u čovjeka s integritetom, vjerom i pouzdanjem u Boga koji mu je namijenio velike stvari.

– Neka ti i tvoja obitelj budu blagoslovljeni. Neka vam Gospodin udijeli pouzdanje i mudrost u svim životnim odlukama. Želim vam strpljenje da izdržite i nadvladate sve buduće izazove. Neka vam vjera raste zajedno s vašim djetetom.

– Odabrani ste za jednu od najvećih uloga na zemlji – da utječete i vodite malog čovjeka. Neka kroz vas sija Božja ljubav, tako da će vaše dijete poznavati Kristovu ljubav i uživati plodove vjere.

– Čestitke na dolasku vašeg novog anđela. Neka vas Bog nadgleda i pazi dok vam dijete raste.

– Neka Bog blagoslovi vas i vaše novo čudo. Naučite ga da živi život ispunjen vrijednostima i dobrotom. Molim se da ti i tvoja obitelj pronađete snage i mira u novom poglavlju vašeg života.

– Čestitke na rođenju vašeg sina! Tijekom ovog novog razdoblja vašeg putovanja neka vas dragi Bog čuva, neka vašu obitelj drži u ljubavi i utjesi.

– Nema većeg blagoslova od nove bebe. Bog vam je povjerio dragocjen dar i on će vas voditi na novom fantastičnom putovanju.

– Neka vas Gospodin prati i neka čuva vas i vaše dijete. Povjerite mu se i on će vam pokazati put.

– Molim se za zdravlje i sreću vas i vaše nove bebe, kao i cijele obitelji.

– Čestitke na predivnom blagoslovu. Neka vam Bog bude izvor snage, neka vam bude vodič na predivnom putu koji čeka roditelja.

– Neka vas prate blagoslovi s vašom prinovom. Upamtite da nikada niste sami u ovoj novoj avanturi, jer u Matejevom evanđelju 18, 5 stoji: „I tko primi jedno ovakvo dijete u moje ime, mene prima.“

– Djeca su dar, ali može biti teško biti odgovornim za jedan takav dar. Okrenite se Bogu za vodstvo i utjehu kada se nađete u nedoumici i pouzdajte se da ste vi i vaše dijete u njegovim brižnim rukama.

– Čestitke na novom članu obitelji. Neka vam vaša vjera bude nit vodilja dok obitelj raste i nikada nećete pogriješiti.

– Čestitke i blagoslovi cijeloj obitelji, javite ako trebate kakvu pomoć s malim čudom.

– Novo je Božje dijete pravi razlog za veselje. Sam nam Isus kaže u Matejevom evanđelju 19, 14: „Pustite dječicu i ne priječite im k meni jer takvih je kraljevstvo nebesko“.

– Čestitam na vašem novom anđelu. Neka vam Gospodin udijeli snagu, mudrost i razboritost dok s Njim obavljate dužnost roditelja.

– Jako smo uzbuđeni što vas je Bog blagoslovio novim članom obitelji. Jedva čekamo da ga/ju upoznamo.

VIDI OVO: Čestitke za rođendan: 40 najljepših čestitki za nju i njega

Biblijske čestitke za rođenje djeteta

Biblijske čestitke za rođenje djeteta

Prekrasne čestitke koje možete koristiti povodom rođenja djeteta mogu se naći u Bibliji:

„Evo: sinovi su Jahvin dar, plod utrobe njegova je nagrada“ (Psalam 127, 3)

„Nato će im Isus: ‘Pustite dječicu i ne priječite im k meni jer takvih je kraljevstvo nebesko!’“ (Matejevo evanđelje 19, 14)

„Žena kad rađa, žalosna je jer je došao njezin čas; ali kad rodi djetešce, ne spominje se više muke od radosti što se čovjek rodio na svijet.“ (Ivanovo evanđelje 16, 21)

„Svaki dobar dar, svaki savršen poklon odozgor je, silazi od Oca svjetlilâ u kome nema promjene ni sjene od mijene.“ (Jakovljeva poslanica 1, 17)

„A dijete je raslo, jačalo i napunjalo se mudrosti i milost je Božja bila na njemu.“ (Lukino evanđelje 2, 40)

„Jer ti si moje stvorio bubrege, satkao me u krilu majčinu.“ (Psalam 139, 13)

Isus im reče: „’Pustite dječicu neka dolaze k meni; ne priječite im jer takvih je kraljevstvo Božje! Zaista, kažem vam, tko ne primi kraljevstva Božjega kao dijete, ne, u nj neće ući.’ Nato ih zagrli pa ih blagoslivljaše polažući na njih ruke.“ (Markovo evanđelje 10, 14-16)

„Neka te blagoslovi Jahve i neka te čuva! Neka te Jahve licem svojim obasja, milostiv ti bude!“ (Knjiga brojeva 6, 24-26)

„Upućuj dijete prema njegovu putu, pa kad i ostari, neće odstupiti od njega.“ (Mudre izreke 22, 6)

Jahve je rekao: „Prije nego što te oblikovah u majčinoj utrobi, ja te znadoh; prije nego što iz krila majčina izađe, ja te posvetih, za proroka svim narodima postavih te.“ (Jeremija 1, 5)

Nadamo se da će ove čestitke razveseliti roditelje djeteta. Slobodno ih podijelite s vama dragim osobama koje su dobile dijete. 

NAJNOVIJE