Molitva u trudnoći
Foto: Pexels

Molitva u trudnoći prilika je da Bogu zahvalite za dijete koje raste u vama i da molite Njegov blagoslov da uspješno vodi trudnoću do kraja.

Trudnoća je nevjerojatan dar od Boga. To osobito znaju bračni parovi koji su se godinama molili Bogu da im daruje dijete. Zbog toga su se mnogi osvjedočili da je molitva moćan alat i da djeluje.

Bog u Bibliji kaže da radi u naše ime kada se molimo. Koliko je to nevjerojatno i oslobađajuće? Predivno je što s Njim možemo podijeliti svaku dobru i lošu vijest. On obećava da će se brinuti za nas!

Molitva u trudnoći

Uvijek i u svemu važno je zahvaljivati Bogu i razgovarati s Njim. Molitva u trudnoći mnogim je trudnicama pomogla da dobiju više duševnog mira i olakšala im je sve strahove i brige. Predivno je moliti za dijete koje se razvija u vama i zazivati Božji blagoslov. Sigurno da je to najveći dar koji možete dati svom nerođenom djetetu.

U nastavku donosimo 7 predivnih molitvi koje možete moliti tijekom trudnoće.

1. Molitva zahvale za bebu

Dragi nebeski Oče, hvala Ti za dijete koje mi daješ. Hvala Ti za ovo čudo novog života. Molim Te da moju bebu blagosloviš dobrim zdravljem. Oče, pomozi mi da se fizički dobro osjećam i otkloni sve jutarnje mučnine ili druge poteškoće. Molim se protiv spontanih pobačaja. Znam koliko je to uobičajeno, ali vjerujem da želiš da imam zdravu bebu i zato molim Tvoj blagoslov kroz cijelu trudnoću. Znam da je ljubav najvažniji poklon koji mogu dati svojoj bebi, zato mi pomozi da budem majka koja iskreno ljubi. Upotrijebi me da unesem ljubav u život mog djeteta. U Isusovo ime, amen.

Molitva zahvale za bebu
Foto: Pexels

2. Molitva za bebin mozak

Dragi Gospodine, molim se za razvoj mozga moje bebe. Molim Te da moja beba ima zdrav mozak i da raste normalno, u skladu s Tvojim planom za trudnoću. Molim Te da se stanice umnože i rastu i da se mozak i leđna moždina pravilno razvijaju. Daruj mojoj bebi snažnu leđnu moždinu i zdrav um. I budući da si rekao: “Što god tražite u Moje ime, učinit ću” (Ivan 14, 13), pokoravam se Tvojoj Riječi, moleći Te da blagosloviš rast moga djeteta i učiniš ga zdravim i snažnim. Amen.

3. Molitva za bebino srce

Bože, zahvaljujem Ti na otkucajima srca moje bebe. Blagoslovi srce mojeg djeteta i učini da ono ojača, baš kako treba. Zaštiti srce moje bebe od bilo kakvih nedostataka ili problema. Stvaraj zdravu bebu, tjedan po tjedan, kako ona raste. I, Gospodine, daj mom djetetu srce da Te voli i služi Tebi do kraja života. Amen.

4. Molitva za bebine ruke i noge

Dragi Gospodine, molim se za djetetove ruke i prste, stopala i nožne prste da pravilno rastu i razvijaju se. Molim se za laktove i zapešća koja se također razvijaju, da budu dobri i snažni i savijaju se kako bi trebali. Molim Te, blagoslovi ruke moje bebe i upotrijebi ih za dobro Tvog Kraljevstva. Pomozite mu da bude marljiv u svom poslu i da ima pobožan karakter. Blagoslovi i noge moga djeteta da mogu ići tamo kamo Ti želiš, za Tvoju službu. Znam da svaki dobar i savršen poklon dolazi odozgo, i priznajem Te kao našeg Stvoritelja i Boga. Hvalim Te za sve što si učinio i za sve što ćeš učiniti. U Isusovo ime, amen.

5. Molitva za bebine oči

Bože, zahvaljujem Ti što si nam pružio duhovni uvid kroz svoju Riječ. Molim se da moja beba naraste tako da ima oštar duhovni vid. Neka u ranoj dobi doživi Tvoj poziv da Ti preda svoj život. Otvorite oči njezina srca i prosvijetli joj um svojom Riječi. Također Te molim da se fizički vid moje bebe razvija ispravno. Ako postoji bilo što što prijeti vidu mog djeteta, molim Te da to odmah izliječiš i stvoriš savršenu mrežnicu, vidni živac i savršenu interpretaciju slike u njezinom mozgu. U Isusovo ime Te molim, amen.

6. Molitva za bebine uši

Dragi Gospodine, molim Te za sluh moje bebe koji se sada razvija. Daj joj savršen sluh s ispravnim radom ušiju i unutarnjih dijelova uha. Također Te molim da moje dijete čuje i prepozna Tvoj glas. Daj joj duhovne uši da čuje Tvoju Riječ i u poslušnosti je izvršava. Molim Te da moje dijete voli Tvoj glas i bude osjetljivo na njega. Molim i da moja beba čuje samo dobre stvari koje izlaze iz mojih usta. Pomozi mi da riječima i djelima proslavljam Tebe. Amen!

7. Molitva za bebin glas

Dragi Gospodine, molim Te za razvoj glasnica moje bebe: da se njezin glas pravilno razvija. Pomozi da se usta, grlo, grkljan i dušnik oblikuju kako bi trebali. Pomozi mojem djetetu da govori samo pozitivne, ohrabrujuće i izgrađujuće riječi te da izbjegava psovke, tračeve i kritike. Pomozi i meni kako bih mogla biti dobar uzor u pobožnom govoru. U Isusovo ime, amen.

PROČITAJTE JOŠ: