Čestitke za rođenje djeteta: 75 najljepših želja i poruka za bebu

Čestitke za rođenje djeteta su izvrstan način da razveselite roditelje. Ako ne znate što biste napisali, mi vam nudimo pomoć. Donosimo najljepše čestitke za rođenje bebe. 

Nema većeg čuda od rođenja djeteta. Dijete donosi radost, ljubav i nadu za budućnost. Stoga, idealna je poruka koja je ispunjena te inspirirana radošću i vjerom da biste čestitali dolazak prinove u obitelj.

Pisanje čestitke za rođenje iz vaše perspektive poruku i želju može učiniti još više značajnom i svrhovitom ukoliko ste povezani s roditeljima ili roditelji djeteta dijele vaša uvjerenja. Pa ipak, dosta je izazovno stvoriti takve čestitke.

Kako bismo vam u tome pomogli, donosimo vam lijepe čestitke za rođenje djeteta.

Originalne čestitke za rođenje djeteta

VIDI OVO: Molitva za djecu: Za zaštitu i blagoslov djece

Prigodne čestitke za rođenje djeteta

Želite li na originalan način nekome čestitati na rođenju djeteta? Uz običnu čestitku mogli biste novoj mami kupiti cvijeće da joj čestitate. 

A ako u čestitku želite napisati nešto lijepo, evo malo inspiracije!

”Čestitke na novoj bebi! Ovo je predivno vrijeme za vašu obitelj te se nadamo da ćete biti ispunjeni ljubavlju, zabavom i s puno zagrljaja. Sve najbolje.”

”Dobili ste pravo malo čudo. Čestitam.”

”Želimo vam svu sreću s novom bebom i novim životom kao obitelj.” 

”Slijedećih nekoliko godina bit će najbolje u vašem životu.”

”Želimo vama i vašoj bebi mnogo godina dobrog zdravlja, ljubavi i sreće.” 

”Čestitamo!! Kao novi roditelji budite ispunjeni radošću i srećom zbog dolaska vaše nove bebe. Vama i vašoj obitelji želimo sve najbolje.” 

”Najbolji dio roditeljstva je uočavanje sebe u svojoj bebi. Sretno s roditeljstvom! Čestitamo!” 

”Dobrodošla na svijet, malena bebo, to je mjesto uživanja i čuda.” 

”Ovo su predivne vijesti!! Zaista smo zahvalni i uzbuđeni jer je vaša nova beba stigla u zdravlju. Neka pronađete radost u svojoj novoj ulozi roditelja. Želimo vam sve najbolje i šaljemo puno ljubavi.” 

”Čestitamo mama i tata medo! Vaša beba se čini baš kako treba.” 

”Jako smo sretni zbog vas.” 

”Zbogom trbuhu, pozdrav mami!” 

”Čestitke vama i vašoj rastućoj obitelji.” 

”Čestitke na sigurnom dolasku vašeg novog člana obitelji!! Neka djetinjstvo bude ispunjeno radošću i divnim sjećanjima. Sve najbolje.” 

”Čestitamo na sigurnom dolasku vaše nove i zdrave bebe. Želimo vam sve najbolje s djetinjstvom, tu sam ako vam treba pomoć. Šaljem mnoštvo ljubavi.” 

”Čestitamo na novoj ulozi roditelja sretne i zdrave bebe. Nadamo se da će vam ovo predivno vrijeme biti ispunjeno mnoštvom radosti i sreće za vašu novu obitelj.” 

”Ovo su tako divne vijesti!! Svi smo jako uzbuđeni jer je vaša beba stigla sretna i zdrava.” 

”Čestitke! Predivna je vijest što je vaša nova beba stigla sretna i zdrava. Neka vam roditeljstvo bude lako i puno sretnih sjećanja. Želim vam sve najbolje i javite ako možemo kako pomoći.” 

”Želimo vam sve najbolje u sigurnom dolasku vaše nove bebe. Neka ovo vrijeme bude vrijeme koje ćete uvijek cijeniti i koje će biti ispunjeno lijepim uspomenama.” 

”Jako smo uzbuđeni što je vaša beba stigla sretno i sigurno! Neka vaša nova uloga roditelja bude ispunjena radošću i srećom!” 

VIDI OVO: Čestitke za krštenje: Najljepše želje i poruke koje možete napisati

Čestitke na dolasku novog člana obitelji

”Čestitamo na sigurnom dolasku vašeg novog člana obitelji!! Cijenite ove posebno vrijeme i ispunite ga divnim uspomenama. Sve najbolje.” 

”Ovo je zaista predivna vijesti! Uzbuđeni smo za oboje te se nadamo da ćete imati mnogo divnih uspomena. Jedva čekam da se čujemo kada se sve malo slegne. Javite nam ako vam bilo što treba. Puno ljubavi.” 

”Čestitamo na vašoj novoj bebi! Ovo je predivno vrijeme za vašu obitelj i nadamo se da će djetinjstvo biti puno zabave i ljubavi. Sve najbolje.” 

”Čestitke. Neka vaša beba donese u vaš život mnoštvo radosti i sreće. Mislimo na vas. Šaljemo vam puno ljubavi.” 

”Drago nam je čuti da je novi član obitelji sigurno stigao! Budite blagoslovljeni mnoštvom divnih uspomena tijekom ovog posebnog vremena roditeljstva. Želimo vam sve najbolje.”

”Čestitamo na dolasku vaše nove sretne bebe!! Cijenite svaki trenutak jer ga živite samo jednom i stvarajte divne uspomene. Puno ljubavi i sreće.” 

”Želimo vam radost i sreću uz siguran dolazak vašeg novog člana obitelji. Neka vam ovo vrijeme bude divno iskustvo ispunjeno mnogim uspomenama. Sve nabolje.” 

”Ovo je jako uzbudljivo razdoblje!! Zahvalni smo što je vaš novi član obitelji sretno stigao. Nadamo se da će vam roditeljstvo biti divno i plodonosno iskustvo. Šaljemo vam puno ljubavi.” 

VIDI OVO: Molitva u trudnoći

”Čestitamo na novom članu obitelji! Cijenite ovo posebno vrijeme i ispunite ga divnim uspomenama. Sve najbolje!” 

”Čestitamo. Neka vam vrijeme odrastanja vaše bebe bude divno i plodonosno iskustvo. Ispunite ga radošću i divnim uspomenama. Javite ako vam treba pomoć.” 

”Blagoslovljeni ste divnom odgovornošću!” 

”Ne znam tko je primio više blagoslova. Vi jer ste dobili novu bebu, ili beba jer ima vas za roditelje. Čestitke svima.” 

”Čestitamo na trudnoći. Radujemo se novom članu obitelji!” 

”Imati bebu jedan je od najljepših, najuzbudljivijih i najvećih događaja u životu. Čestitamo!” 

”Želimo vam život pun sreće s vašom novom bebom.” 

”Pronađite radost u vašoj novoj ulozi roditelja.” 

”Čestitamo na novom članu obitelji.” 

”Molimo se da uživate u svom novom daru od Boga i da ćete biti blagoslovljeni mudrošću da budete veliki roditelji.” 

”Molimo za zdravlje i sreću vas i vaše bebe.” 

”Javite ako vam mogu bilo kako pomoći. Posebno ako treba čuvati bebu.” 

”Želimo vam brojne blagoslove dok vaša obitelj raste. 

Život će vam se zauvijek promijeniti, no ne mislim da će to biti problem.” 

”Nadamo se da ćete imati sretnu, zdravu trudnoću i porod. To vrijedi i za bebu. Čestitke!” 

”Bog vas je blagoslovio s novim životom. Molit ćemo se da imate mudrosti, strpljenja i izdržljivosti da vrijedno obavljate svoj posao.” 

”Čestitke na trudnoći! Uzbuđeni smo što ćete dobiti bebu. Nadamo se da ćete biti blagoslovljeni tim darom. Znamo da će beba biti blagoslovljena jer vas ima za roditelje.” 

”Novi život, novi potencijal i mnoga nova otkrića vam stižu. Čestitke na trudnoći!” 

”Nema većeg dara paru koji želi postati roditeljima od djeteta! Drago nam je što ste dobili taj dar. Čestitamo!” 

Vjerske čestitke za rođenje djeteta

VIDI OVO: Čestitke za vjenčanje: 80 najljepših želja i stihova za sklapanje braka

Vjerske čestitke za rođenje djeteta

”Dijete je dar Božji. Tvoj je mališan blagoslovljen roditeljima koji ga/ju vole i pravednom dobrodošlicom. Neka osjeti ljubav i pripadnost koji dolaze uz ljubav prema Bogu.”

”Bog te je blagoslovio neprocjenjivim darom. Dječakom koji je poslan iz raja da ga odgojite i othranite. On će odrasti u čovjeka s integritetom, vjerom i pouzdanjem u Boga koji mu je namijenio velike stvari.”

”Neka ti i tvoja obitelj budu blagoslovljeni. Neka vam Gospodin udijeli pouzdanje i mudrost u svim životnim odlukama. Želim vam strpljenje da izdržite i nadvladate sve buduće izazove. Neka vam vjera raste zajedno s vašim djetetom.”

”Odabrani ste za jednu od najvećih uloga na zemlji – da utječete i vodite malog čovjeka. Neka kroz vas sija Božja ljubav, tako da će vaše dijete poznavati Kristovu ljubav i uživati plodove vjere.”

”Čestitke na dolasku vašeg novog anđela. Neka vas Bog nadgleda i pazi dok vam dijete raste.”

”Neka Bog blagoslovi vas i vaše novo čudo. Naučite ga da živi život ispunjen vrijednostima i dobrotom. Molim se da ti i tvoja obitelj pronađete snage i mira u novom poglavlju vašeg života.”

”Čestitke na rođenju vašeg sina! Tijekom ovog novog razdoblja vašeg putovanja neka vas dragi Bog čuva, neka vašu obitelj drži u ljubavi i utjesi.”

”Nema većeg blagoslova od nove bebe. Bog vam je povjerio dragocjen dar i on će vas voditi na novom fantastičnom putovanju.”

”Neka vas Gospodin prati i neka čuva vas i vaše dijete. Povjerite mu se i on će vam pokazati put.”

”Molim se za zdravlje i sreću vas i vaše nove bebe, kao i cijele obitelji.”

”Čestitke na predivnom blagoslovu. Neka vam Bog bude izvor snage, neka vam bude vodič na predivnom putu koji čeka roditelja.”

”Neka vas prate blagoslovi s vašom prinovom. Upamtite da nikada niste sami u ovoj novoj avanturi, jer u Matejevom evanđelju 18, 5 stoji: „I tko primi jedno ovakvo dijete u moje ime, mene prima.“

”Djeca su dar, ali može biti teško biti odgovornim za jedan takav dar. Okrenite se Bogu za vodstvo i utjehu kada se nađete u nedoumici i pouzdajte se da ste vi i vaše dijete u njegovim brižnim rukama.”

”Čestitke na novom članu obitelji. Neka vam vaša vjera bude nit vodilja dok obitelj raste i nikada nećete pogriješiti.”

”Čestitke i blagoslovi cijeloj obitelji, javite ako trebate kakvu pomoć s malim čudom.”

”Novo je Božje dijete pravi razlog za veselje. Sam nam Isus kaže u Matejevom evanđelju 19, 14: „Pustite dječicu i ne priječite im k meni jer takvih je kraljevstvo nebesko“.”

”Čestitam na vašem novom anđelu. Neka vam Gospodin udijeli snagu, mudrost i razboritost dok s Njim obavljate dužnost roditelja.”

”Jako smo uzbuđeni što vas je Bog blagoslovio novim članom obitelji. Jedva čekamo da ga/ju upoznamo.”

VIDI OVO: Čestitke za rođendan: 70 najljepših rođendanskih čestitki za nju i njega

Biblijske čestitke za rođenje djeteta

Biblijski citati za rođenje djeteta

Prekrasni citati koje možete koristiti kao čestitke povodom rođenja djeteta mogu se naći u Bibliji:

„Evo: sinovi su Jahvin dar, plod utrobe njegova je nagrada“ (Psalam 127, 3)

„Nato će im Isus: ‘Pustite dječicu i ne priječite im k meni jer takvih je kraljevstvo nebesko!’“ (Matejevo evanđelje 19, 14)

„Žena kad rađa, žalosna je jer je došao njezin čas; ali kad rodi djetešce, ne spominje se više muke od radosti što se čovjek rodio na svijet.“ (Ivanovo evanđelje 16, 21)

„Svaki dobar dar, svaki savršen poklon odozgor je, silazi od Oca svjetlilâ u kome nema promjene ni sjene od mijene.“ (Jakovljeva poslanica 1, 17)

„A dijete je raslo, jačalo i napunjalo se mudrosti i milost je Božja bila na njemu.“ (Lukino evanđelje 2, 40)

„Jer ti si moje stvorio bubrege, satkao me u krilu majčinu.“ (Psalam 139, 13)

Isus im reče: „’Pustite dječicu neka dolaze k meni; ne priječite im jer takvih je kraljevstvo Božje! Zaista, kažem vam, tko ne primi kraljevstva Božjega kao dijete, ne, u nj neće ući.’ Nato ih zagrli pa ih blagoslivljaše polažući na njih ruke.“ (Markovo evanđelje 10, 14-16)

„Neka te blagoslovi Jahve i neka te čuva! Neka te Jahve licem svojim obasja, milostiv ti bude!“ (Knjiga brojeva 6, 24-26)

„Upućuj dijete prema njegovu putu, pa kad i ostari, neće odstupiti od njega.“ (Mudre izreke 22, 6)

Jahve je rekao: „Prije nego što te oblikovah u majčinoj utrobi, ja te znadoh; prije nego što iz krila majčina izađe, ja te posvetih, za proroka svim narodima postavih te.“ (Jeremija 1, 5)

Nadamo se da će ove čestitke razveseliti roditelje djeteta. Slobodno ih podijelite s vama dragim osobama koje su dobile dijete.