Šaka ovih sjemenki u trenu može sniziti visoki krvni tlak

Šaka chia sjemenki može ubrzo sniziti visoki krvni tlak te smanjiti rizik od srčanog udara.

Stručnjaci ističu da visok krvni tlak može smanjiti promjenom načina prehrane, a malo tko zna da je ova namirnica vrlo uspješna u borbi protiv hipertenzije, tj. može sniziti visoki krvni tlak.

Istraživanja dokazuju da ako jedete manje soli, šećera i zasićenih masti i redovito vježbate možete značajno smanjiti rizik od visokog krvnog tlaka. Međutim, stručnjaci ističu da šaka chia sjemenki dnevno može sniziti visoki krvni tlak te smanjiti rizik od srčanog udara.

PROČITAJTE: Ovo povrće trebaju jesti osobe koje imaju problema s visokim tlakom

Čhia sjemenke su bogate proteinima, omega 3 masnim kiselinama, mineralima, a najvažnije je što sadrže antoksidant polifenol koji ima nevjerojatno djelovanje na iscjeljenje cijelog tijela.

Također, ove sjemenke sadrže vlakna, lignin, magnezij, kalcij i kalij.

Istraživanja dokazuju da se tlak značajno snizio kod pacijenata koji su svakog dana konzumirali brašno od čia sjemenki tijekom 12 tjedana. Brašno od čia sjemenki pravi se tako što sjeme izmeljete u blenderu ili mlinu za kavu, pa sa njim možete posipati hranu.

Čhia sjemenke možete dodati u kolače, palačinke, različita peciva i smoothie. Dnevno ne treba unositi više od 25 grama shia sjemenki (malo manje od dvije žlice), jer u suprotnom možete osjetiti mučninu i nadutost.