Cimeri s fakulteta se nisu vidjeli 21 godinu: Ponovni susret obilježila je predivna stvar

Ponovni susret dva cimera s fakulteta, koji se nisu vidjeli 21 godinu, obilježila je jedna predivna stvar.

Steven Robinson (57) bio je u Detroitu na obiteljskom putovanju. Tada je saznao da u blizini živi njegov stari prijatelj Richard Koonce (62). Nazvao ga je i s obitelji došao u posjet. Kada su se sastali, šokirao se vidjevši Richardov značajan gubitak težine.

Ozbiljna bolest

Richard se bori s primarnim sklerozirajućim kolangitisom ili PSC od 2019. godine. PSC je kronična bolest jetre koja uzrokuje upalu, infekcije i ozljede žučnih kanala, što na kraju dovodi do zatajenja jetre. Pokušao je istražiti različite mogućnosti liječenja, ali bezuspješno. Jedina preostala opcija je pronaći živog donora jetre za transplantaciju. Jetra se regenerira te će donorova jetra ponovno izrasti nakon što je nekome dao dio.

“Čovječe, moram nešto učiniti”, rekao je Steven. Odlučio je da donira dio svoje jetre kako bi, u konačnici, spasio ili produžio život svom prijatelju.

O tome je razgovarao sa suprugom na putu kući u New Jersey. Supruga Natalie se složila. Tada su s prijedlogom upoznali svoje troje djece i svi su tati dali zeleno svjetlo.

Richardova supruga Marion i njegova kći Morgan također su ponudile da budu mogući donori. Ali trebao je nekoga u boljem fizičkom stanju. Steven je bio savršen za to. Također imaju istu krvnu grupu, 0 pozitivnu.

Snimka zaslona: YouTube/13News Now

Steven ima posebne razloge zašto je pristao biti donor

“Mislim da je to bila duhovna stvar. Uvijek sam volio ‘brata’. I vidio sam da nešto nije u redu. Mogao sam to vidjeti u njegovim očima. Ponovo sam se pridružio crkvi prije pandemije i pronašao Boga koji me vodio kroz moju duhovnu bitku. I izgubio sam oca zbog pandemije”, rekao je Steven, a piše nbcnews.com.

Ovaj milosrdni Samarijanac također je želio biti primjer svojoj djeci.

“Također sam na to gledao kao na nešto što bi moja djeca mogla nasljedovati – ne nužno dajući organ – ali s obzirom na druge ljude u životu. Bilo je puno molitvi; još uvijek se molim za to. Vjerujem da je to prava stvar”, dodaje Steven.

Richard je bio u crkvi kada je Steven nazvao i rekao da su rezultati testa pokazali da je odličan kandidat. Operacija je obavljena na Valentinovo u bolnici u Clevelandu. Donoru treba šest do osam tjedana da se oporavi, a Richard ima šest mjeseci da se oporavi.

Liječnici su ih upozorili na moguće komplikacije koje bi mogle nastati, no ova dva prijatelja su sve predali u Božje ruke.