Dan kada će Bog spaliti Zemlju

Dan kada će Bog spaliti Zemlju bit će užasan, ali ovaj globalni preokret mora se dogoditi prije nego što Gospodin stvori Novo nebo i Novu Zemlju.

Vjerojatno ste svjesni ove monumentalne činjenice: “U početku stvori Bog nebo i zemlju” (Postanak 1,1). Ali ste li također svjestan da će Bog jednog dana uništiti nebo i zemlju vatrom?

Šokantno? Apsolutno. Nevjerojatno? Nikako.

Apostol Petar je, pišući pod nadahnućem Duha Svetoga, prenio ovu zapanjujuću vijest Božjem narodu: “Kao tat će doći Dan Gospodnji u koji će nebesa trijeskom uminuti, počela se, užarena, raspasti, a zemlja i djela na njoj razotkriti… iščekujući i pospješujući dolazak Dana Božjega u koji će se nebesa, zapaljena, raspasti i počela, užarena, rastaliti.” (2. Petrova 3,10.12).

Da, dobro ste pročitali. Nebesa će se rastvoriti, a zemlja će se doslovno rastopiti od vrućine.

Nekoliko stihova ranije Petar je opisao kako izrugivači “naumice zaboravljaju da nebesa bijahu odavna i da zemlja na Božju riječ posta iz vode i po vodi. Na isti način ondašnji svijet propade vodom potopljen. A sadašnja nebesa i zemlja istom su riječju pohranjena za oganj i čuvaju se za Dan suda i propasti bezbožnih ljudi.” (2. Petrova 3,5-7).

Nadolazeći sudnji dan jednako je siguran kao što je Bog stvorio svemir, i jednako siguran kao veliki potop u Noino vrijeme.

Što će se dogoditi nakon što Bog spali Zemlju?

Apostol Ivan je dobio viziju o tome što će se dogoditi nakon što Bog spali zemlju.

“I vidjeh novo nebo i novu zemlju jer – prvo nebo i prva zemlja uminu; ni mora više nema Sveti grad, novi Jeruzalem, vidjeh: silazi s neba od Boga, opremljen kao zaručnica nakićena za svoga muža. I začujem jak glas s prijestolja: “Evo Šatora Božjeg s ljudima! On će prebivati s njima: oni će biti narod njegov, a on će biti Bog s njima. I otrt će im svaku suzu s očiju te smrti više neće biti, ni tuge, ni jauka, ni boli više neće biti jer – prijašnje uminu. Tada Onaj što sjedi na prijestolju reče: “Evo, sve činim novo!” I doda: “Napiši: Ove su riječi vjerne i istinite.” (Otkrivenje 21,1-5).

Svako dijete Božje nastanit će Novo nebo i Novu Zemlju sa savršenim tijelom koje je neraspadljivo.

“Tako i uskrsnuće mrtvih: sije se u raspadljivosti, uskršava u neraspadljivosti; sije se u sramoti, uskršava u slavi; sije se u slabosti, uskršava u snazi; sije se tijelo naravno, uskršava tijelo duhovno. Ako ima tijelo naravno, ima i duhovno.” (1. Korinćanima 15,42-44).

Razgovarajte o nadogradnji!

Da danas možete birati između odlaska u raj ili odlaska u pakao, sigurno biste odabrali raj, zar ne? Uostalom, tko želi ići u pakao? Ali shvaćate li da postoji samo jedan način da vam se oproste grijesi i uđete u raj?

Isus je rekao: “Ja sam put i istina i život. Nitko ne dolazi k Ocu osim po meni” (Ivan 14,6).

Petar je objavio: “Ni u kome drugome nema spasenja, jer nema drugoga imena pod nebom dana ljudima po kojem bismo se mogli spasiti” (Djela 4,12).

Spašen od čega? 1. Grijeha, 2. Smrti i 3. Pakla.

Posljednje poglavlje Biblije čini stvari kristalno jasnima:

“Blago onima koji peru svoje haljine: imat će pravo na stablo života i na vrata će smjeti u grad! Vani pak ostaju psi i vračari, bludnice, ubojice i idolopoklonici i tko god ljubi i čini laž.” (Otkrivenje 22,14-15).

VIDI OVO: Znakovi smaka svijeta: 6 stvari koje dokazuju da smo blizu

Oni koji su namjerno i ustrajno slijedili svoje grješne želje naći će se izvan vrata grada, dok će onima čije su haljine oprane biti dopušteno ući u Božji vječni grad.

Ivan je opisao one u bijelim haljinama u svojoj viziji neba:

“Nakon toga vidjeh: eno velikoga mnoštva, što ga nitko ne mogaše izbrojiti, iz svakoga naroda, i plemena, i puka, i jezika! Stoje pred prijestoljem i pred Jaganjcem odjeveni u bijele haljine; palme im u rukama… I jedan me od starješina upita: “Ovi odjeveni u bijele haljine, tko su i odakle dođoše? Odgovorih mu: “Gospodine moj, ti to znaš.” A on će mi: “Oni dođoše iz nevolje velike i oprali su haljine svoje i ubijelili ih u krvi Jaganjčevoj.” (Otkrivenje 7,9.13-14).

Potrebna vam je Isusova krv

Vaša dobra djela ne mogu ukloniti ni jednu mrlju s vaše duše. Kao i svima drugima, potrebna vam je Isusova krv koja je prolivena na križu prije 2000 godina. Kada se u vjeri okrenete Kristu i oslonite se na Njegovu smrt za svoje spasenje, vaša je haljina odmah oprana i izbijeljena u krvi Janjetovoj.

“U njemu imamo otkupljenje njegovom krvlju, oproštenje grijeha, u skladu s bogatstvom Božje milosti” (Efežanima 1,7).

Petar je obavijestio vjernike: “U skladu s Božjim obećanjem, radujemo se novom nebu i novoj zemlji, domu pravednosti” (2. Petrova 3,13).

Dan kada Bog će Bog spaliti Zemlju će biti užasno zastrašujuć, u najmanju ruku, ali ovaj globalni preokret mora se dogoditi prije nego što Gospodin stvori Novo nebo i Novu Zemlju.

U međuvremenu, “Bog želi da se svi spase i dođu do spoznaje istine” (1. Timoteju 2,4) i “svatko tko prizove ime Gospodnje bit će spašen” (Rimljanima 10,13).

Autor: Dan Delzell; Izvor: Christian Post

NAJNOVIJE!