Znate li da je holivudski glumac Denzel Washington razmatrao da postane kršćanski pastor?

Kako navodi Faithwire, ovaj vrhunski glumac, čiji je otac bio pentakostalni pastor, razmišljao je da postane propovjednik, unatoč tome što kao mali nije volio crkvu.

Washington danas o svojoj kršćanskoj vjeri govori bez ustručavanja. Pripadnik je West Angeles Church of God in Christ već trideset godina, te je izjavio kako se moli te čita Bibliju svaki dan.

Washington se prisjetio svog djetinjstva: „Nisam volio ići u crkvu zato što su nas tjerali … Odbacivao sam ju u tinejdžerskim godinama, kada pokušavaš shvatiti neke stvari.“

Uz to, zbog oca koji je bio aktivan u crkvi, Washingtonu su zabranjivali gledati većinu vesterna. Zbog toga su jedini filmovi kojih se sjeća iz svog djetinjstva biblijski epski filmovi poput Kralj kraljeva i Deset zapovijedi.

Unatoč njegovom štićeničkom djetinjstvu, Washington je igrao raznovrsne uloge u filmovima poput Američki gangster, Pravednik i Dan obuke.

Naravno, danas se ne stidi kršćanstva, i umjesto toga pridaje mu veliku važnost u razvijanju njegovog života. Na jednom kršćanskom dobrotvornom događaju u St. Louisu, Missouriju, Washington je posvjedočio da „Nikada nije bilo razdoblja kada me Bog nije usmjeravao, štitio, i popravljao me.“

Washingtonove težnje u karijeri varirale su od studija medicine, političkih znanosti i prava, do novinarstva, prije nego se pronašao u glumi. Washington „svoje uloge bira tako da ih može usmjeriti na pozitivne poruke ili promišljanje o vlastitoj, dubokoj vjeri.“

„Svaki dan zahvalite za blagoslove koje primate. Svaki dan. Prihvatite zahvalnost. Potičite druge. Nemoguće je biti zahvalan, a ujedno i mrziti u isto vrijeme,“ Washington je izjavio na dobrotvorom događaju.

Ova je poruka zaista osvježujuća dobrodošlica od čovjeka koji svoju kršćansku vjeru dubinski živi, unatoč sekularnim utjecajima koji dolaze iz Hollywooda.

IZVORNewsbusters.org