Dijeta čuvenog doktora: Ovo je najlakši način da smršavite!

Dovoljan unos tekućine će pomoći da se osjećaj sitosti duže zadrži.

Doktor Michael Mosley otkriva dijetu, odnosno plan prehrane s kojim ćete izgubiti od 5 do 10 kilograma za tri tjedna. Osim što ćete brzo gubiti na težini, nikad nećete imati osjećaj gladi.

Dijeta nazvana Brzo-800, je postala pravi hit. Za vrijeme ovakvog načina prehrane, potrebno je da svakog dana unosite 800 kalorija, ali je također vrlo važno voditi računa o vrsti namirnica.

Doktor je za Daily Mail izjavio: “Držite se plana i za tri tjedna ćete primijetiti drastičnu razliku. Osim kalorijskog ograničenja potrebno je da se pridržavate još nekoliko pravila. Vrsta namirnica koje birate je izuzetno važna”.

VIDI OVO: Dijeta s jogurtom: Traje tri dana i donosi odlične rezultate

Dijeta, odnosno plan prehrane koji preporučuje doktor Mosley izgleda ovako: 

Tekućina

Znate li da su mnogi od nas u stalnom stanju dehidracije, potpuno nesvjesni rizika za zdravlje koje nosi sa sobom? Ako ne unosite dovoljno vode u organizam, postat ćete sporiji, letargični, a osjećaj gladi će se češće javljati.

Dovoljan unos tekućine će pomoći da se osjećaj sitosti duže zadrži.

Masti

Do sad su nam govorili da ukoliko želimo smršaviti, trebamo se držati podalje od masti, a kao odgovor prehrambena industrija je ponudila niz dijetalnih namirnica. Međutim, stopa pretilosti i dalje raste. Činjenica je da dobre masti nisu neprijatelj dijete.

VIDI OVO: Dijeta s krumpirom: U tri dana možete izgubiti nekoliko kilograma

Bogate mono masti suzbijaju apetit, usporavajući brzinu kojom se želudac prazni. Kako biste se duže osjećali sito, birajte maslinovo ulje, orašaste plodove, masnu ribu i u umjerenim količinama mliječne proizvode.

Vlakna

Crijeva će odlično funkcionirati ako unesete dovoljnu količinu vlakana. Osim što pomažu očuvanju rada crijeva, ona utječu i na bolje raspoloženje. Pored toga, vlakna oslobađaju kemikaliju koja se zove „PII“ i koja smanjuje apetit. Kako ne biste došli u stanje da vas svlada glad, neka vam obroci obiluju svježim povrćem, cjelovitim žitaricama i mahunarkama.