Dijete je 4 minute provelo na dnu bazena, djevojčica mu je spasila život

Snimka oživljavanja djeteta je vrlo potresna. Nekoliko su puta izvele postupak reanimacije kako bi ga vratile u život.

Videozapis iz Michigana nastala na bazenu jednog hotela pokazuje koliko je važno da djeca budu pod nadzorom starijih kada su u blizini vode.

Junaci videozapisa su dvije medicinske sestre, devetogodišnja djevojčica i njena kuma. One su od smrti spasile dječaka koji se davio u vodi hotelskog bazena.

Policija Livonije, glavnog grada američke savezne države Michigan, objavila je potresnu snimku. Slučaj se dogodio krajem prošlog mjeseca, a nadležni su željeli skrenuti pažnju roditeljima o opasnostima koje vrebaju kada se djeca nađu blizu vode.

Nitko nije primijetio da je dječak nestao

Dvogodišnji dječak nalazio se u blizini desetak osoba, ali nitko nije primijetio da je nestao.

“Pokušao je plivati. Vjerojatno je izgubio ravnotežu u gužvi”, kaže zapovjednik lokalne policije Ron Taig.

VIDI OVO: Majka upozorava roditelje nakon što joj se kćer (14) ugušila od helija

U jednom trenutku dječak je pokušao izići na površinu, ali bezuspješno. Potom je pao na dno bazena. Djevojčica je primijetila da nepomično leži na dnu i brzo obavijestila svoju kumu. Žena je viknula da pozovu Hitnu pomoć, a potom skočila u vodu kako bi spasila mališana.

CNN javlja da su se ljudi kupali iako je istaknut znak koji signalizira da spasitelj nije na dužnosti.

Dječak je proveo na dnu bazena oko četiri minute

Vrijeme snimke pokazuje da je dječak proveo na dnu bazena oko četiri minute. Iz policije navode da su dječaka spasile medicinske sestre koje su odmah započele postupak oživljavanja. Našle su se u hotelu jer su sudjelovale na stručnom seminaru.

“Snimka oživljavanja djeteta jako je potresna. Nekoliko su puta izvele postupak reanimacije kako bi ga vratile u život”, rekao je Taig.

Dijete je odmah nakon nezgode primljeno u bolnicu i pušteno istog dana.

VIDI OVO: Ovu namirnicu nemojte davati maloj djeci, mogu se ugušiti!

Policija još uvijek istražuje uzroke nezgode, a snimku su objavili kako bi skrenuli pažnju roditelja na značaj nadzora djece koja se nalaze u blizini vode.

Nacionalno udruženje SAD-a za sprječavanje utapanja kaže da je davljenje vodeći uzrok fatalnih nesreća u kojima stradaju djeca uzrasta od jedne do četiri godine. Čak 88 posto smrtnih slučajeva događa se u prisutnosti najmanje jedne odrasle osobe.

Četiri dame koje su sudjelovale u spašavanju mališana predložene su za nagradu Policijske uprave Livonije, piše Index.