Dječak je obolio od opasnog virusa, majka upozorava na posljedice

S opasnom bolešću će se morati boriti do kraja života. 

Majka Laura Redfern poslala je upozorenje nakon što je njezin četverogodišnji sin obolio od virusa herpes simplex koji rezultira bolnim čirevima na koži, posebno na ušima.

Ova majka pokušava ukazati na opasne posljedice koje mogu nastati ako odrasle osobe ljube novorođenče nakon što je njezin sin baš zbog toga razvio bolest s kojom će se morati nositi do kraja života.

VIDI OVO: Na bebinoj glavi se pojavio prištić koji je bio znak opasnog virusa

Poljubila ga je osoba koja je bila prehlađena

Laura je na Facebooku objavila sliku uha svojega sina koji se zarazio s HSV-om nakon što ga je kao bebu poljubila osoba koja je bila prehlađena. S virusom će se morati boriti do kraja života, a ovakvi napadaji će se pojaviti svaki put kada se umori ili mu malo padne imunitet.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10163289848175657&set=a.10150245821860657&type=3

“Ovako izgleda uho mog maloga dečka zbog toga što ga je poljubila osoba koja je bila prehlađena dok je bio beba. Samo vam želim pokazati koliko je to ozbiljno, a ovo nije ni najgora faza. Bio je u bolnici četiri dana i držali su ga na četiri različite vrste antibiotika da bi smirili infekciju. Upravo su nam rekli da će ovakve infekcije imati do kraja života i da će svaki put morati biti hospitaliziran zbog straha od sepse”, napisala je Laura koja nije sigurna tko je točno odgovoran za bolest njezinog sina, ali želi spriječiti da se to dogodi nekom drugom, piše Index.

Ako idete u goste, ne ljubite novorođenče i obavezno operite ruke, upozorava majka

“Ako idete u posjet novorođenčetu, nemojte ga ljubiti i obavezno dobro operite ruke. Nešto što možda imate, a čega niste ni svjesni, kod novorođenih beba može izazvati smrt ili teška oštećenja mozga”, upozorava Laura.

VIDI OVO: Napitak za jačanje imuniteta: Sačuvat će vas od virusa i prehlada

Sami osipi i upale nisu se počeli javljati odmah. Prvi put kada su završili u bolnici Farron je imao oko šest mjeseci. Nekoliko prvih osipa nije bilo toliko strašno, ali s vremenom su napadaji postajali sve gori. Trenutačno se javljaju dva do tri puta godišnje.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10163289848185657&set=a.10150245821860657&type=3

“Samo želim podići svijest o ovom problemu. Meni to nitko nije rekao. Nemojte dozvoliti nekome tko je prehlađen da vam ljubi bebu”, zaključila je Laura.