Doktori su rekli majci da beba neće živjeti ni 20 dana, ali evo kako danas izgleda

Doktori su rekli majci da joj dijete neće živjeti ni 20 dana. Evo kako danas izgleda.

Genesis Tamez rođena je prije vremena s 25 tjedana. Bila je teška samo pola kilograma. Doktori su njenoj majci rekli da će biti čudo ako uopće preživi prvih 20 dana. Njezina se majka slomila i nemajući gdje drugdje potražiti pomoć, obratila se Bogu.

Borbena djevojka

Božjom milošću, Genesis je i danas živa. I živi puno duže nego što su doktori predviđali. Sada ima 15 godina.

Osim očitih fizičkih problema, koje su uključivale krhke kosti, probleme s plućima i srcem, prošle je godine bila podvrgnuta i transplantaciji bubrega. Svjesna je da nema normalan život.

“Čudo je da je danas ovdje s nama; uspjela je svladati prepreke jednu za drugom. Ona je stvarno jaka djevojka”, rekla je Emily Velasquez, Genesisina sestra.

Majka Marta Marquez više je nego zahvalna Bogu što je uslišao njezine molitve. Njezina kći može proslaviti svoju quinceañeru, pobjeđujući sve izglede protiv nje. A uz pomoć Zaklade Make-A-Wish, bila je to posebna quinceañera. Imala je sve, od limuzine, frizure, šminke i da, čak i haljinu po narudžbi.

U videu u nastavku pogledajte kako je izgledala proslava.

Quinceañera je proslava djevojčinog 15. rođendana. Ima pretkolumbovske korijene u Meksiku (Azteci) i naširoko je slave djevojke diljem Latinske Amerike. Djevojka koja slavi svoj 15. rođendan je quinceañera. Ovaj rođendan slavi se drugačije od bilo kojeg drugog, jer označava prijelaz iz djetinjstva u mlado žensko doba.

Bog je uslišio molitve Marte Marquez i Genesis je blagoslovljeno dijete. Obitelj Tamez ovu prekretnicu naziva čudom.

“Zazovi Me u dan nevolje; Ja ću te izbaviti, a ti ćeš Me slaviti.” (Psalam 50, 15)