Vjeruj da dolaze bolji dani u tvom životu

Istina je da ćemo doživjeti teške situacije, ali vjeruj da dolaze bolji dani u tvom životu. Bog je izvor snage i u svemu nam pomaže.

Mnogi su zabrinuti zbog svega što se događa. Sve što čujemo i vidimo upućuje na to da je svijet u lošem stanju i da će se stvari još pogoršati prije nego što poprave. Pa što ako se stvari pogoršaju? Znači li to da nema nade? Je li naša sposobnost uživanja u životu ovisna isključivo o našim vanjskim okolnostima? Razmotrite u nastavku Davidove riječi.

Mnogi govore: “Tko će nam pokazati sreću?” Obasjaj nas, Jahve, svjetlom svoga lica! Više si u srce moje ulio radosti nego kad obilno rode pšenica i vino. Čim legnem, odmah u miru i usnem, jer mi samo ti, o Jahve, daješ miran počinak. (Psalam 4, 6-8)

David nam daje divne riječi nade. Čak i kad su drugi u očaju, mi bismo kao Božja djeca uvijek trebali imati nadu.

Vjeruj da nevolja neće vječno trajati i da dolaze bolji dani u tvom životu

To ne znači da će iz vašeg života biti uklonjena svaka nepovoljna okolnost i problem. Istina je da se to neće dogoditi dok ne ugledamo Isusa na nebu.

Istina je da nije lako ustrajati kada stvari ne idu onako kako trebaju. Možda ćete proći kroz razdoblje kada se osjećate kao udovica iz Sarefate u 1. Kraljevima 17.

Nakon duže suše koja je izazvala glad u njenoj domovini, prestala je očekivati ​​da će se dogoditi išta dobro. U vrijeme kada se prorok Ilija pojavio u sidonskoj regiji, ona je očekivala svoju smrt.

Sjećate se da ju je Ilija zamolio za vodu i komad kruha? Prema 12. stihu, imala je samo malu količinu brašna, malo maslinovog ulja i malo vode da napravi posljednji komad kruha za sebe i sina. Spremali su se da podijele obrok i pripreme se da umru od gladi.

Ali Bog je poslao svog slugu Iliju u kuću ove udovice s riječima nade:

“Jer ovako govori Gospod, Bog Izraelov: ‘Brašno iz ćupa neće se potrošiti, niti će ulje iz vrča ponestati sve do dana dok Gospod ne pošalje kišu na zemlju'”. (1. Kraljevima 17, 14)

Kada je čula tu riječ, nije bilo opipljivih dokaza o njezinoj valjanosti. Nije bilo znakova koji bi ukazivali da će se u njenom životu dogoditi čudo. Ipak, ova je žena vjerovala i pokorila se. Kada je proroku dala kruh da jede, kao što je on zatražio, Biblija kaže: “ona i on i dom njezin jeli su mnoge dane.” Nije ga ponestalo.

Dok su se drugi suočili s teškim utjecajem gladi, poslušnost ove udovice Božjoj riječi promijenila je njezinu sudbinu!

Bog djeluje i onda kada to ne vidimo
Foto: Pexels

Bog djeluje i onda kada to ne vidimo

Uvijek bismo trebali vjerovati da se Bog brine o nama i da će uvijek pružiti sve što nam je potrebno. Uvijek bismo trebali vjerovati da će paziti na nas. Uvijek bismo se trebali usredotočiti na ono što nam On sprema.

Sigurno ćemo proći kroz teška vremena. Ali i teška vremena će proći. Samo nam Bog može vratiti osmijeh na lice. Biblija kaže: “Al’ onima što se u Jahvu uzdaju snaga se obnavlja, krila im rastu kao orlovima, trče i ne sustaju, hode i ne more se.” (Izaija 40, 31)

PROČITAJTE JOŠ: