„Slijedite potpuno put koji vam je Jahve, Bog vaš, označio, da tako uzmognete živjeti, imati sreću i dug život u zemlji koju ćete zaposjesti“ (Ponovljeni zakon 5,33). 

Jeste li ikada razmišljali o povezanosti vjere i poslušnosti? Kada vjerujete nekome onda činite što ta osoba kaže. Ako ne učinite nešto što vam ta osoba kaže, znači da joj ne vjerujete. 

U Bibliji, Bog neprestano povezuje vjeru s poslušnosti i poniznosti. Božja obećanja su uvjetovanja poštivanjem i slijeđenjem Njegovih uputa. 

U Ponovljenom Zakonu 5, 33 piše: „Slijedite potpuno put koji vam je Jahve, Bog vaš, označio, da tako uzmognete živjeti, imati sreću i dug život u zemlji koju ćete zaposjesti“.

VIDI OVO: Bog kažnjava grijeh, a poslušnost uvijek nagrađuje

Bog je dao neka nevjerojatna i točno određena obećanja o poniznosti u Svojoj Riječi. Zapravo, toliko je mnogo obećanja da ih ne mogu sve ovdje navesti. No, evo nekoliko njih:

„Tko pazi na riječ, nalazi sreću, i tko se uzda u Jahvu, blago njemu“ (Izreke 16,20).  

„Dokrajči bezakonje zlotvora, pravedna podigni, pravedni Bože koji proničeš srca i bubrege“ (Psalmi 7,10). 

„Oko je Jahvino nad onima koji ga se boje, nad onima koji se uzdaju u milost njegovu“ (Psalmi 33,18). 

„Jahve se brine za život čestitih, dovijeka će trajati baština njihova“ (Psalmi 37,18). 

„I što god ištemo, primamo od njega jer zapovijedi njegove čuvamo i činimo što je njemu drago“ (1 Ivanova 3,22). 

„Blago čovjeku uvijek bojaznu, jer čovjek okorjela srca zapada u nesreću“ (Izreke 28,14). 

„Tko se drži zapovijedi, čuva život svoj, a tko ne pazi putove svoje, umire“ (Izreke 19,16). 

„Kušajte i vidite kako dobar je Jahve: blago čovjeku koji se njemu utječe!“ (Psalmi 34,9-10). 

To je zaista nevjerojatan popis obećanja. Ako slijedite Božje upute, bit ćete blagoslovljeni, spašeni, zaštićeni, zbrinuti, dobit ćete što tražite i bit ćete sretni; dulje ćete živjeti i ništa dobro vam neće nedostajati. 

Poslušnost je premisa iza svih tih obećanja. Bog vam daje Svoja obećanja po milosti. No u njima možete uživati samo ako ste Mu poslušni. 

VIDI OVO: Ako smo poslušni Bogu, znači li to da ćemo uvijek biti uspješni?

Ponekad razumijete Božje upute. Ponekad ih ne razumijete. No, trebate ih poslušati bez obzira na to razumijete li ih ili ne. 

Neke Božje zapovijedi su možda zbunjujuće. Neke se ne čine poštenima. Na primjer, Biblija kaže da uzmete prvih 10% svoje zarade i da to date Njemu. Kaže da kada su ljudi zli prema vama, vi trebate biti dobri prema njima. Te stvari ponekad čovjeku nemaju smisla. No sve ono što nama nema smisla je ono što Bog želi da učinimo po vjeri. On želi da Mu vjerujemo i da Mu, unatoč svemu, budemo poslušni. 

Želim da uživate u svim Božjim obećanjima. Ključ za to je poslušnost. Odmah odaberite slijediti Njegove upute u vjeru. On vas obećava nagraditi za vašu poslušnost. 

Autor: Rick Warren; Izvor: Pastorrick.com