Držite ovu veliku istinu ako i svi đavli u paklu zariču na vas

Uhvatite tu veliku istinu i držite je ako i svi đavli u paklu zariču na vas; uhvatite je željeznim stiskom, uhvatite je za čitav život.

Oproštenje nije nagrada za kojom trebamo trčati da je postignemo, nego blagoslov primljen na prvom koraku trke.

Ako ste povjerovali u Isusa, svi su vaši grijesi otišli, svi; svi su vaši grijesi zbrisani iz vašega prošlog dosjea i nikada se više neće spomenuti protiv vas.

Onoga trenutka kad grešnik pogleda u Krista, breme njegova grijeha valja se s njegovih ramena i nikada se više ne vraća.

Ako vas je Krist oprao, a on je to učinio ako ste povjerovali u njega, onda ste potpuno čisti te pred Gospodinom stojite spašeni od svakog traga krivnje.

Oproštenje nije stvar nade, nego stvar činjenice. Nada očekuje mnogi blagoslov, ali oproštenje je ostvarena naklonost koju vjera već sada drži u ruci.

VIDI OVO: Kako mogu biti siguran da mi je Bog oprostio grijeh?

Ako je Krist uzeo vaš teret, vaš teret ne može ostati na vašim vlastitim ramenima; ako je Krist platio dugove, onda oni ne stoje protiv vas u knjigama Božjim. Kako i bi?

Ako je vaša Zamjena uzela vaš grijeh i uklonila ga, vaš grijeh više ne leži na vama. Bog vam je u Kristu oprostio. Uhvatite tu veliku istinu i držite je ako i svi đavli u paklu zariču na vas; uhvatite je željeznim stiskom, uhvatite je za čitav život: “… kao što je i Bog vama oprostio u Kristu.”

O, da je svatko od nas u stanju to reći! Nećemo osjetiti božansku milinu i snagu tog teksta ako to ne postane naša osobna stvar po Duhu Svetom.

Autor: Charles Spurgeon

NAJNOVIJE!