Duh Sveti želi da iskusimo ovakav mir

Opravdani dakle vjerom, imamo mir s Bogom po Gospodinu našemu Isusu Kristu (Rimljanima 5,1). To znači da je prestalo neprijateljstvo između nas i Boga budući da je Krist uspješno izišao na kraj s uzrokom tog neprijateljstva – našim grijesima.

Isto tako mi imamo mirnu savjest znajući da je djelo dovršeno, da je Krist platio kaznu za naše grijehe i da ih je Bog oprostio.

Ali onda i Duh Sveti želi da iskusimo mir od Boga u našim srcima. To su vedrina i spokojstvo koji dolaze od spoznaje da je naš život u Božjim rukama i da nam se ništa ne može dogoditi ako njegova volja to ne dopusti.

VIDI OVO: Osjećate nemir u srcu? Možda imate ovaj problem s Bogom!

Zato možemo ostati mirni kad nam pukne guma u gustom prometu na autoputu. Ne moramo izgubiti pribranost kad zbog prometne gužve propustimo avion. Mir znači ostati staložen u prometnoj nesreći. Ili kad se masnoća zapali na kuhinjskom štednjaku.

Taj plod Duha omogućio je jednom Petru da čvrsto spava u zatvoru, jednom Stjepanu da moli za svoje ubojite napadače, jednom Pavlu da druge ohrabruje u brodolomu.

Kad avion uleti u zračnu turbulenciju i ponaša se kao list na vjetru, kad se vrhovi krila podižu gore-dolje, kad većina putnika vrišti dok se avion naginje, pada, diže i tone, mir omogućuje vjerniku da prigne glavu i povjeri dušu Bogu i slavi ga bez obzira na ishod.

VIDI OVO: Kako zadobiti Božji mir?

Duh Božji može nam dati mir dok sjedimo u liječničkoj ordinaciji, a liječnik nam govori: “Žao mi je, ali radi se o malignom obliku.” Duh nas može ohrabriti da odgovorimo: “Doktore, spreman sam poći. Spašen sam milošću Božjom i za mene će to značiti biti odsutan iz tijela, ali biti s Gospodinom.”

I tako prema riječima Bickerstethove divne duhovne pjesme možemo imati “Mir, savršeni mir, u ovom mračnom svijetu grijeha… dok nas salijeću dužnosti… dok nas pritišću boli… naši dragi daleko… naša budućnost nepoznata” jer “poznajemo Isusa, on je onaj koji vlada”.

Autor: William MacDonald; Izvor: Biblija365.com

NAJNOVIJE!